60-78

Datum: zaterdag 28 april 2018 · 18:00
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

DTL-team wint in Zwolle

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen Landstede Basketbal met de nodige moeite weten te winnen. Na een 41-38 achterstand bij rust werd het 60-78 voor de Leidse ploeg.

Zorg en Zekerheid Leiden begon prima aan de wedstrijd en nam gelijk een 4-13 voorsprong. Daarna werd het verdedigend iets minder, maar was de voorsprong na het eerste kwart nog steeds ruim in het voordeel van de bezoekers: 14-23.

Het tweede kwart was heel slecht van de kant van Zorg en Zekerheid Leiden. Aanvallend werd er rommelig gespeeld en vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Verdedigend was het nog slechter. Landstede Basketbal kon doen wat het wilde en met name de schutters van de Zwolse formatie konden zich uitleven. De thuisploeg kwam al snel dichterbij en via een 16-0 run nam Landstede Basketbal zelfs een 41-29 voorsprong. Het laatste stuk van dit kwart herstelde Zorg en Zekerheid Leiden zich nog een beetje en door een driepunter in de buzzer ging de rust in bij 41-38.

Het derde kwart begon nog moeizaam voor de Leidse ploeg, al was de verdediging gelukkig weer een stuk beter. In het laatste stukje van dit kwart trok Zorg en Zekerheid Leiden de wedstrijd naar zich toe. Van 52-49 werd het 52-63 aan het eind van het derde kwart.

Aan het begin van het vierde kwart werd het zelfs 52-66 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar dit bleek niet het geval te zijn, want de thuisploeg kwam terug tot 59-66. Verder liet Zorg en Zekerheid Leiden het niet komen. De Leidse formatie won uiteindelijk met 60-78.

“Het was niet altijd even goed tegen een gehavend Landstede Basketbal”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Het verval tussen de goede en de slechte periodes was veel te groot. Met name het tweede kwart was slecht en begin van het vierde kwart was ook niet best. Maar we hebben ook fases gehad waar we wel goed aan het spelen waren.”