82-63

Datum: woensdag 18 april 2018 · 20:00

DTL-team wint midweeks treffen

Na de nederlaag tegen New Heroes Den Bosch had het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden wat goed te maken. Dit moest dan gebeuren in de midweekse thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Helemaal tevreden was coach Richard den Os nog niet over de 82-63 overwinning, maar de ploeg heeft wel een stap in de juiste richting gezet.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en ging gelijk op. Na vijf minuten spelen stond het 8-8. Daarna kwam Zorg en Zekerheid Leiden beter in het ritme. Na het eerste kwart stond het dan ook 21-15 in het voordeel van de thuisploeg.

In het tweede kwart ging Zorg en Zekerheid Leiden goed door. Er werd gespeeld met veel energie en aanvallend wist het team de basket makkelijk te vinden. Alleen verdedigend was de één-tegen-één verdediging niet altijd wat die moest zijn. Niettemin ging Zorg en Zekerheid Leiden rusten met een 47-31 voorsprong.

Het begin van de tweede helft was daarna ook nog wel redelijk. Zorg en Zekerheid Leiden liep verder uit (54-31), maar daarna was het allemaal wat minder. Ineens was de energie en overtuiging weg en Rotterdam Basketbal profiteerde daar goed van: 62-48.

In het begin van het vierde kwart kwamen de bezoekers zelfs terug tot 10 punten (62-52), maar verder liet Zorg en Zekerheid Leiden het niet komen. Via 71-56 werd het uiteindelijk 82-63.

“De eerste helft was prima, al hadden we één tegen één wat beter moeten verdedigen”, stelde coach Richard den Os na afloop. “De tweede helft was minder en met name de fase waarin Rotterdam Basketbal terug kon komen, was niet goed. Dit was weer een klein beetje hetzelfde als wat we tegen New Heroes Den Bosch hadden. Gelukkig herstellen we ons dit keer wel, dus dat is een stap in de juiste richting.”