67-96

Datum: donderdag 28 september 2017 · 19:30
Locatie: Sporthal Wieringen, Hippolytushoef

ZZ Leiden verslaat Suns opnieuw

Zorg en Zekerheid Leiden nam het vanavond in Hippolytushoef opnieuw op tegen Den Helder Suns. De Leidse ploeg had voor de pauze nog wat moeite met de Heldenaren (33-45), maar stoomde na de rust, vooral door een sterk derde kwart, door naar de 67-96 zege.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het vanavond stellen zonder Mohamed Kherrazi, die vanwege privéomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Bij de Suns waren dit keer Alex Laurent en Tjoe de Paula wel aanwezig. Op voorhand leek een herhaling van het eerste treffen in Leiden (100-63) er niet in te zitten.

De wedstrijd was amper bezig of het stond al 7-2 voor Den Helder. Halverwege het kwart was het 9-6 voor de Suns. Na een time-out werd de verdediging hoorbaar en zichtbaar aangescherpt. Met Carrington Love en Marijn Ververs als gangmakers werd er een 12-0 run tegenaan gegooid. Hoewel Lavonte Dority nog een fraaie dunk had waarbij Worthy de Jong op een poster werd gezet, was het na tien minuten wel 13-22.

Ondanks vier punten op rij van Floris Versteeg sloop Den Helder in de openingsfase van het tweede kwart terug tot 23-26. Sergio de Randamie en Rens Butter antwoordden echter met back-to-back driepunters, waardoor de marge weer werd uitgebreid tot negen punten. De Randamie speelde overigens een sterke wedstrijd. Voor rust was hij de enige Leidse speler in de dubbele cijfers. Na een steal dunkte De Jong het verschil van tien punten op het bord. Clayton Vette en Love zorgden voor de 33-45 ruststand.

In het derde kwart maakte Zorg en Zekerheid Leiden snel korte metten met de Den Helder Suns. Van 39-51 na drie minuten stoomde de Leidse ploeg onder andere door een dunk van De Jong en driepunters van Love en Ververs door naar 41-67 met nog drie minuten te gaan. Vette demonstreerde nog even hoe je een touch pass moest geven. Versteeg maakte daar dankbaar gebruik van om raak te dunken. Vlak voor het einde van het derde kwart zat De Jong opnieuw tussen een Helderse pass en ook dit keer dunkte hij weer soepel raak. Zo was het na een 14-33 kwart opeens 47-78.

De start van het vierde kwart was niet goed. Den Helder plaatste een 9-0 run, waarna Love na meer dan drie minuten zonder Leidse scores de ban brak met een driepunter. Vette voerde vervolgens zijn scoretotaal nog wat op, terwijl Okke Hoonhout en Sake Hoogsteden ook nog de nodige speelminuten toebedeeld kregen. Uiteindelijk stopte de teller bij 67-96, waarna de plaatselijke meisjes graag nog even op de foto met het team wilden.