59-61

Datum: zondag 8 januari 2017 · 16:30
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

U24 wint in Zwolle

Na de wedstrijd van het eerste team namen in Zwolle ook de DTL-teams het zondag tegen elkaar op. Na een ruststand van 23-29 won Zorg en Zekerheid Leiden met 59-61. De Leidse ploeg is door de zege inmiddels weer opgeklommen naar de tweede plaats.

In Zwolle kwam de Leidse ploeg sterk uit de startblokken en pakte binnen twee minuten een 0-7 voorsprong. Het werd zelfs 2-10 nadat Marijn Ververs al zijn zevende punt liet aantekenen. Met een driepunter bracht Jesper Dreis tegen het einde van het eerste kwart de spanning terug: 11-15. Calvin Poulina zorgde vervolgens voor de kwartstand van 11-17.

Aan het begin van het tweede kwart dubbelde Zorg en Zekerheid Leiden via een driepunter van Twan Polman en een score van Jim Blom de Zwollenaren: 11-22. Toch gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Via onder andere een dunk van Kevin Schutte sloop Landstede Basketbal weer dichterbij. Na driepunters van Donovan van Wijngaarden en Lenno Witteveen was het één minuut voor rust 23-28. Marc Knepa tekende met een vrije worp voor de 23-29 ruststand.

Na de pauze startte Landstede Basketbal sterk. Via Jaouad Darib en een drietje van Van Wijngaarden werd het 28-29. Met negen punten op rij bezorgde Ververs de bezoekers weer wat lucht: 30-42. Witteveen gooide voor de thuisploeg nog maar eens twee bommetjes binnen, maar het laatste woord was voor de bezoekers. Ververs gaf een pass op maat naar Knepa die 38-47 binnen dunkte.

Nadat Ververs met een and-1 de stand op 38-50 had gebracht, bleef Zorg en Zekerheid Leiden vijf minuten lang zonder score. Weer ging Witteveen zijn ploeg voor in een 10-0 run. Na een time-out van Richard den Os herstelde Zorg en Zekerheid Leiden zich. Via scores van Knepa en Jan Driessen en een drietje van Poulina was het 2,5 minuut voor tijd 48-57 en leek het duel gespeeld. In elk geval niet voor coach Mark van Schutterhoef, want Landstede kwam via twee vrije worpen van Elay Wirjo en twee drietjes van Witteveen terug tot 56-57 in de laatste minuut. Ververs en Driessen werden snel op de lijn gezet en faalden niet. Bart van Schaik zorgde met een driepunter van ongeveer de middenlijn nog wel voor 59-61, maar er was ook nog maar één seconde te spelen. Ververs werd nog wel op de lijn gezet, maar miste bewust zijn laatste vrije worp zodat Landstede geen kans meer kreeg om nog een schot te lossen.

“Het was een wedstrijd met ups en downs”, stelde coach Richard den Os. “We wisselden hele goede fases af met hele slechte. Eigenlijk stonden we de hele wedstrijd voor, maar we verslappen een paar keer op het moment we het juist af moeten maken. Maar winnen in Zwolle is nooit eenvoudig dus verder een prima overwinning.”