Tijdens de feestelijke bekendmaking van de winnaars van de Leidse sportprijzen over het jaar 2021 in het Leonardo heeft Zorg en Zekerheid Leiden twee grote prijzen in de wacht gesleept: Sportploeg en Coach van het jaar.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Leidse Sport Federatie en de gemeente Leiden. Uit alle sportprestaties van het afgelopen jaar was een selectie gemaakt in de vorm van de nominaties. De jury, die dit jaar bestond uit voorzitter Gerard van den Berg (taekwondo-grootmeester), Yvonne van Dorp (voormalig topatleet), Reanne van Kleef (sportjournalist en topsportcoördinator) en Tjeerd Scheffer (voormalig topsportcoördinator), had de taak om de winnaars te selecteren.

In de categorie Sportploeg van het jaar ging het tussen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, het herenteam van rugbyclub DIOK en de tafeltennisvrouwen van Scylla. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kreeg de meeste stemmen van de jury. Het landskampioenschap en de prestaties in Europa hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het toekennen van deze prijs.

In het verlengde hiervan was er ook een prijs voor Geert Hammink. De coach van het Leidse basketbalteam bleef zijn concurrent Jord van Weeren (bowling) voor en mag zich Leids Coach van het jaar 2021 noemen.

Er was ook nog een aanmoedigingsprijs voor het jeugdige 3x3 team van BS Leiden. Onder de noemer Leiduhh U15 maakten Luuk Kuiper, Steijn Luykx en Loek van Zeil furore in het 3x3 basketbal circuit. Het trio komt dit seizoen uit in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden U16.


Eredivisie LeidseSportprijzen

Meer nieuwsberichten