In Sportcomplex 1574 vond afgelopen zondag de bekendmaking van de winnaars van de Leidse Sportprijzen op het programma. Doug Spradley werd gekozen tot Coach van het jaar, Zorg en Zekerheid Leiden werd volgens verwachting uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.

Zorg en Zekerheid Leiden veroverde in 2023 vrijwel alle prijzen die er te winnen waren: Nederlands kampioen 2022-2023, de Basketball Cup, de Nederlandse SuperCup en het kampioenschap van de BNXT League werd geprolongeerd. Alleen de BNXT SuperCup werd niet in de wacht gesleept. Dit was voor de jury al voldoende reden om Zorg en Zekerheid Leiden te nomineren. Hockeyclub LHC Roomburg heren 1 en Leiden Atletiek jongens U18/U20 waren de andere twee genomineerden voor Sportploeg van het jaar. Met zo’n succesvol jaar bestond er geen twijfel dat Zorg en Zekerheid Leiden voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.

Het is niet voor het eerst dat Zorg en Zekerheid Leiden werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. Dat gebeurde eerder al in 211, 2013, 2021 en 2022.

Door de prestaties van de Leidse basketbaltrots was Doug Spradley een van de genomineerden voor Coach van het jaar. Hij kreeg concurrentie van Vincent de Geus (hockey) en Edwin Treffers (schermen). Ook hier was het duidelijk dat de eer naar Doug Spradley moest gaan. Hij werd daarmee de opvolger van Geert Hammink, die de prijs in 2021 en 2022 in ontvangst mocht nemen. Toon van Helfteren won deze Leidse sportprijs in 2011 en 2013.

Fotograaf John Brussel zette de winnaars van 2023 op de kiek.


Coachvanhetjaar Eredivisie LeidseSportprijzen

Meer nieuwsberichten