Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft snel gehandeld door Riley LaChance aan te trekken. De 24-jarige Amerikaanse guard is de opvolger van de afgelopen week vertrokken Carrington Love. De 1.88 meter lange LaChance kwam vorig seizoen nog uit voor Okapi Aalst in België.

Na highschool (Brookfield Central, waar hij het tot All-State van Wisconsin schopte) speelde de op 31 maart 1996 geboren LaChance vier jaar lang voor het in de NCAA Division I uitkomende Vanderbilt. In zijn seniorjaar (seizoen 2017-2018) was de Amerikaan gemiddeld goed voor 14.1 punten, 2.5 rake driepunters, 3.2 rebounds en 3.2 assists per wedstrijd. In 2015 maakte hij deel uit van het Southeastern Conference All-Freshman Team. In 2017 werd LaChance opgenomen in het SEC All-Tournament Team.

LaChance werd niet gedraft voor de NBA, waarop hij zijn carrière voortzette in Europa. GTK Gliwice in Polen was in 2018 zijn eerste stop. In het reguliere seizoen kwam Gliwice uit in de Poolse competitie en streed mee om de Alpe-Adria Cup. Hier noteerde LaChance gemiddelden van 11.8 punten, 2.4 rebounds en 1.8 assists.

Bij Okapi Aalst beleefde LaChance, die op beide guardposities uit de voeten kan, zijn beste seizoen in Europa. In 18 wedstrijden was hij gemiddeld goed voor 16.7 punten (driepuntspercentage van 42,1%), 2.2 rebounds, 2.5 assists en 1.5 steals. Tegen Proximus Spirou zette de guard zijn hoogste score (28 punten) neer.

Coach Geert Hammink: “Ik ben blij dat we snel hebben kunnen schakelen. Riley is de speler die we zochten en nodig hebben. Ik zie er naar uit hem zo snel mogelijk in Leiden te mogen verwelkomen.”


Eredivisie RileyLaChance

Meer nieuwsberichten