Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Maarten Bouwknecht aangetrokken voor het aankomende seizoen. De 26-jarige Bouwknecht kwam de afgelopen twee seizoenen in Groot-Brittannië uit voor de Worcester Wolves. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is blij dat het de 1.88 meter lange international heeft kunnen strikken.

Maarten Bouwknecht (geboren 14 december 1994) debuteerde in 2013 op het hoogste niveau in Nederland. Na de jeugdteams van Donar doorlopen te hebben, werd hij overgeheveld naar de Groningse hoofdmacht. Na twee seizoenen tekende Bouwknecht een driejarig contract bij SPM Shoeters Den Bosch, waar hij uiteindelijk vier seizoenen speelde. In 2019 maakte Bouwknecht de overstap naar Worcester Wolves.

Afgelopen seizoen deed Bouwknecht, die op beide guardposities inzetbaar is, zich gelden voor de Worcester Wolves. In gemiddeld bijna 36 minuten was hij goed voor 13.3 punten, 3.1 rebounds, 5.6 assists en 1.7 steals.

Op 7 juli 2017 maakte Bouwknecht zijn debuut in het Nederlands team. Dat was in een met 71-80 verloren interland in en tegen Bulgarije. Op 21 augustus 2019 speelde Bouwknecht zijn voorlopig laatste interland. In Lublin werd met 71-77 verloren van Polen. Dat was de enige keer dat hij voor de Orange Lions in de dubbele cijfers kwam: 11 punten. Op dit moment heeft Bouwknecht 12 interlands achter zijn naam staan.

“Het is altijd goed om Nederlanders met bijzondere kwaliteiten aan je ploeg toe te kunnen voegen”, stelt coach Geert Hammink. “Maarten is een speler met bijzondere kwaliteiten. Ik ken Maarten al lang en weet dat hij goed gaat passen in ons nog verder samen te stellen team.”

Met het aantrekken van Maarten Bouwknecht heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vier spelers onder contract. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hebben nog een doorlopende verbintenis. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Eredivisie MaartenBouwknecht

Meer nieuwsberichten