Interim-bondscoach Radenko Varagic heeft vier spelers van Zorg en Zekerheid Leiden opgenomen in zijn selectie voor de laatste twee duels in de kwalificatiestrijd voor het WK. Dat zijn Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht, Luuk van Bree en Stan van den Elzen.

Na EuroBasket werd meteen afscheid genomen van bondscoach Maurizio Buscaglia. Als interim-bondscoach werd Radenko Varagic, de hoofdcoach van Basketbal Academie Limburg, aangesteld. Nu het Nederlands team vrijwel uitgeschakeld is in de groep, is de tijd vrij om voor de laatste twee duels (11 november thuis tegen Oekraïne en 14 november uit tegen Spanje) een verjonging door te voeren.

Van het Nederlands team dat in september mee deed aan EuroBasket 2022, ontbreken Worthy de Jong (3x3), Shane Hammink (gestopt), Mohamed Kherrazi (clubloos), Roeland Schaftenaar, Charlon Kloof en Jesse Edwards. Net als Rienk Mast en Quentin Post is Edwards niet beschikbaar voor het window van november. Zij moeten zich op hun colleges in de Verenigde Staten melden.

“Ik had daarom meteen het idee dat dit het ideale moment is om nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen, maar ook om spelers die er al bij zaten op andere posities en in een andere rol uit te proberen”, liet Varagic, die net als bij BAL door Koen van Gerwen geassisteerd wordt, weten.

Ververs, Bouwknecht, Van Bree en Van den Elzen behoren tot de 24-koppige selectie. Daarin zijn ook plaatsen ingeruimd voor voormalige spelers van Zorg en Zekerheid Leiden, namelijk Yannick Franke en Emmanuel Nzekwesi.

De volledige selectie bestaat uit Terrence Bieshaar, Maarten Bouwknecht, Willem Brandwijk, Kai Edwards, Yannick Franke, Lagio Grantsaan, Matt Haarms, Keime Helfrich, Sander Hollanders, Sam Huurman, Jito Kok, Yannick Kraag, Jordy Kuiper, Nathan Kuta, Emmanuel Nzekwesi, Olaf Schaftenaar, Luuk van Bree, Stan van den Elzen, Boyd van der Vuurst de Vries, Boyd van der Vuurst de Vries, Dylan van Eyck, Boy van Vliet, Marijn Ververs en Jesse Waleson.


Eredivisie LuukvanBree MaartenBouwknecht MarijnVervers OrangeLions StanvdElzen

Meer nieuwsberichten