Zorg en Zekerheid Leiden begint het Nederlandse deel van de BNXT League met een uitwedstrijd. Komende zaterdag reizen de mannen van Doug Spradley naar Den Helder, waar om half 8 tegen de Suns wordt gespeeld.

Niet in Sporthal Quelderduyn, want die hal is nog steeds niet gereed, maar in de hal aan de Sportlaan. Bij de Suns is wel het nodige veranderd. Na zes jaar staat Peter van Noord niet meer aan de zijlijn als coach. Van Noord is opgevolgd door de Ier Daniel Nelson.

Nino Gorissen, Sam van Oostrum en Sam Huurman zijn er dit seizoen niet meer bij. Terug van weggeweest is Boyd van der Vuurst de Vries. Tom Koopman, die afgelopen seizoen vooral voor het promotiedivisieteam uitkwam, is dit seizoen weer beschikbaar voor de hoofdmacht.

Vanuit Amsterdam is Job Kayhan de Suns komen versterken. Als center heeft Den Helder de 2.13 meter lange Jimbo Lull aangetrokken. Hij zal de strijd moeten aangaan met Alex Gross en Roeland Schaftenaar. De andere buitenlandse krachten in de ploeg, waarvoor Troy Koehler nog steeds actief is, zijn de Ier Sean Flood en de Luxemburger Malcolm Kreps.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het meteen zaak om bij de les te zijn. In Sporthal Sportlaan is het altijd lastig spelen en in het verleden heeft de Leidse formatie een paar nederlagen in de kop van Noord-Holland moeten slikken. Op papier zou dat zeker niet nodig zijn, maar de twee wedstrijden om de SuperCup hebben nog geen duidelijk beeld gegeven van wat dit Zorg en Zekerheid Leiden kan.


BNXT_League DenHelderSuns Eredivisie Preview Uitwedstrijd

Meer nieuwsberichten