Zorg en Zekerheid Leiden speelt zondag de elfde competitiewedstrijd van dit seizoen. De Leidse ploeg treft in Groningen de aloude rivaal Donar, die ook aan wedstrijd elf zijn aangekomen. Ter vergelijking: Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelde gisteren al de veertiende competitiewedstrijd. Het duel in MartiniPlaza begint overigens om 14.00 uur.

Donar begon het seizoen in niet al te beste vorm. Spelverdeler Austin Luke viel al snel weg met een langdurige blessure. Recent werden nog twee Amerikanen aangetrokken, onder wie oudgediende Donte Thomas. In totaal kan Donar nu beschikken over zeven buitenlandse krachten. Eigenlijk acht als Luke fit is, maar je moet met ten minste vijf homegrown spelers aan een wedstrijd beginnen. Die zeven anderen zijn naast Thomas, James Gavin, Amanze Egekeze, Lotanna Nwogbo, Marquis Addison, Henry Caruso en Donte Ingram. Addison is momenteel topscorer van de Groningse formatie met gemiddeld 14.7 punten per wedstrijd. Caruso is aan een goed seizoen bezig met gemiddelden van 14.4 punten, 9.1 rebounds, 2.3 assists en 1.0 steal.

Donar heeft op dit moment drie verliespartijen moeten incasseren. Dat gebeurde al in de eerste wedstrijd van het seizoen. In Leeuwarden werd met 81-80 verloren van Aris. In de vierde ronde werd thuis verloren van Landstede Hammers (67-69) en in de zesde ronde van Heroes Den Bosch (62-68). Sindsdien werden vier competitieduels op rij in winst omgezet. Eerder deze week werd Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball nog met 84-75 verslagen.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden nog actief is de Europe Cup, daar eindigde het Europese avontuur van Donar in de eerste groepsfase. London Lions en medi Bayreuth (dat onlangs in Duitsland nog werd verslagen door Zorg en Zekerheid Leiden) waren twee keer te sterk voor de Groningers. Alleen het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls werd twee keer op een nederlaag getrakteerd.

De laatste competitiewedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden dateert van 4 december. Landstede Hammers ging toen in de Vijf Meihal met een 73-80 zege aan de haal. Vier dagen later verraste Zorg en Zekerheid Leiden vriend en vijand door in Duitsland van Bayreuth te winnen: 84-89. In het bekertoernooi werd vervolgens BV Hoofddorp geklopt (44-95), waarna afgelopen woensdag de Leidse ploeg het niet redde tegen Legia Warszawa: 78-90.

In die wedstrijd zorgde Worthy de Jong voor een efficiency score van 42 door 32 punten te scoren (6 uit 6 driepunters) en daarnaast 8 rebounds, 8 assists, 3 steals en 3 blocks noteerde. Arunas Mikalauskas kwam tegen BV Hoofddorp na lange afwezigheid weer in actie, maar miste tegen de Poolse formatie ritme. Ook Asbjørn Midtgaard kwam in dat duel niet uit de verf. Het is te hopen dat zondagmiddag in Groningen iedereen in de juiste vorm verkeert.


BNXT_League Donar Eredivisie

Meer nieuwsberichten