Tijdens de loting voor de kwartfinale van de Basketball Cup is Zorg en Zekerheid Leiden gekoppeld aan Aris Leeuwarden. In de kwartfinale wordt zowel uit als thuis gespeeld. In principe begint Aris Leeuwarden in het weekend van 17 december met een thuiswedstrijd, maar de clubs moeten dat onderling zien op te lossen. Het kan dus ook nog anders worden.

Zorg en Zekerheid Leiden plaatste zich voor de kwartfinale door in Rijswijk met 46-109 te winnen van het tweede team van Lokomotief. Aris Leeuwarden schaarde zich bij de laatste acht door in Veghel Attacus met 68-94 te verslaan. Zodra de data definitief zijn vastgesteld wordt dat in het programma op deze site vermeld.

Het is niet voor het eerst dat beide ploegen elkaar in het bekertoernooi treffen. In het seizoen 2013-2014 kwamen beide ploegen elkaar namelijk in de halve finale tegen. In Leeuwarden werd het in het eerste duel 78-78. Acht dagen later vond in Leiden de return plaats. Zorg en Zekerheid Leiden won dat treffen met 78-63 en plaatste zich zo voor de eindstrijd, waarin Donar overigens met 79-71 te sterk was.

Heroes Den Bosch en Donar zijn in de kwartfinale aan elkaar gekoppeld. Apollo Amsterdam neemt het op tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Landstede Hammers treft de enige ploeg die niet in de BNXT League uitkomt, namelijk de regerend kampioen van de promotiedivisie Lokomotief.


ArisLeeuwarden BasketballCup Eredivisie Kwartfinale

Meer nieuwsberichten