Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft het contract met Maarten Bouwknecht verlengd. De 27-jarige Bouwknecht heeft dinsdagavond zijn handtekening onder een contract gezet dat hem voor nog eens twee seizoenen aan de Leidse club verbindt. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is blij dat het de 1.88 meter lange international opnieuw heeft kunnen strikken voor de Leidse club.

Maarten Bouwknecht (geboren 14 december 1994) debuteerde in 2013 op het hoogste niveau in Nederland. Na Donar (twee seizoenen) en Den Bosch (vier seizoenen) speelde Bouwknecht twee seizoenen voor het Engelse Worcester Wolves. In de afgelopen zomer stapte Bouwknecht over naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Voor de allereerste kampioen van de BNXT League kwam Bouwknecht op beide guardposities uit. Gaande het seizoen begon hij steeds beter zijn draai te vinden. In 37 wedstrijden in de BNXT League was de international gemiddeld goed voor 9.1 punten, 1.5 rake driepunters, 1.7 rebounds, 2.2 assists en 0.9 steals. In Europees verband kreeg Bouwknecht in alle 18 wedstrijd speeltijd toebedeeld. Daarin noteerde hij gemiddelden van 6.3 punten, 0.8 rake driepunters, 1.7 rebounds en 2.2 assists.

“Het is altijd goed om Nederlanders met bijzondere kwaliteiten aan je ploeg toe te kunnen voegen”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “We zijn blij dat hij de komende jaren voor Zorg en Zekerheid Leiden heeft gekozen.”

Maarten Bouwknecht is erg enthousiast over zijn eerste seizoen in Leiden. “Ik heb een geweldig jaar gehad in Leiden. Het team, de organisatie, de fans, alles klopte. Daarnaast hebben we nog unfinished business met een verloren finale.”

Met het aantrekken van Maarten Bouwknecht heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu twee spelers onder contract. Marijn Ververs tekende eerder op de avond een driejarige overeenkomst. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Contractverlenging Eredivisie MaartenBouwknecht

Meer nieuwsberichten