Jarvis Williams is de nieuwste aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.03 meter lange Amerikaan heeft vandaag een contract ondertekend dat hem voor aankomend seizoen aan de Leidse club verbindt. De van Murray State afkomstige Williams speelt al enkele jaren in Europa.

Jarvis Williams (geboren 21 januari 1993) begon zijn collegeloopbaan bij Gordon College, een zogenoemd Junior College. In zijn eerste jaar was hij goed voor gemiddeld 18 punten en 11 rebounds. Het leverde hem een eervolle vermelding (honorable mention) voor JuCo All-American op. In zijn tweede seizoen tekende Williams voor gemiddeld 19 punten en 10 rebounds. In een wedstrijd tegen Macon State kwam de forward met een bijzondere triple double: 50 punten, 20 rebounds en 10 blocks.

Na dat seizoen stapte Williams over naar Murray State. In zijn eerste seizoen noteerde Williams gemiddeld 14.8 punten, 9.9 rebounds en 1.8 blocks. Zijn schotpercentage van 64,8% was dat seizoen top in de NCAA. Hij werd uitgeroepen tot de beste nieuweling van de Ohio Valley Conference en maakte ook deel uit van het All-OVC Second Team.

In zijn laatste seizoen bij Murray State werd Williams opgenomen in het All-OVC First Team. Hij zette dat seizoen (2014-2015) gemiddelden neer van 15.7 punten en 8.4 rebounds. Door zijn sterke spel kreeg hij ook een uitnodiging voor het Portsmouth Invitational Tournament, waar hij zich in het All-Tournament Team speelde.

Williams zette zijn carrière voort in Europa. Eerst kwam hij in de Poolse competitie uit voor Slask Wroclaw (17.2 punten, 8.9 rebounds) en aan het eind van dit seizoen speelde hij nog enkele duels voor Tofas SC in Turkije (13.4 punten, 5.2 rebounds). Daarna vertrok Williams voor twee seizoenen naar Frankrijk, waar hij eerst voor Boulazac Basket Dordogne uitkwam (15.7 punten, 6.7 rebounds) en het jaar daarop voor Caen Basket Calvados (16.4 punten, 6.2 rebounds). Afgelopen seizoen keerde Williams terug naar Polen. Voor HydroTruck Radom was hij goed voor 14.9 punten en 6.6 rebounds.

Williams is een atletische, veelzijdige speler, die energiek in de verdediging en in de rebound is. Hij heeft goed voetenwerk in de post, maar kan ook uitstappen voor een driepunter. “We zijn blij met de komst van Jarvis Williams”, zegt coach Rolf Franke. “Dit is een belangrijke invulling van een van de posities onder het bord. Dit onder andere om rebound en dynamische spel te waarborgen. Stap voor stap bouwen we op deze manier de ploeg voor komend seizoen op.”


Eredivisie JarvisWilliams

Meer nieuwsberichten