Het verblijf van Jarvis Williams bij Zorg en Zekerheid Leiden zal beperkt blijven tot één seizoen. De 2.03 meter lange forward heeft een contract getekend bij het Italiaanse Vanoli Basket Cremona.

Williams was afgelopen seizoen topscorer van de Leidse ploeg in de Dutch Basketball League. De Amerikaan was gemiddeld goed voor 17.9 punten per wedstrijd en bleef daarmee Tayler Persons, Worthy de Jong en Braxton Huggins voor. Op de topscorerslijst van de DBL eindigde hij op de derde plaats.

Met gemiddeld 8.1 rebounds per wedstrijd plukte Williams namens Zorg en Zekerheid Leiden ook de meeste afkaatsers van het bord. Aan het eind van het voortijdig beëindigde seizoen nam Williams de vierde plaats in het rebound klassement in.

Ook in de FIBA Europe Cup deed Williams, die vaak succesvol was van buiten de driepuntscirkel, van zich spreken. In de 14 Europese wedstrijden was de 27-jarige forward gemiddeld goed voor 15.1 punten en 8.9 rebounds.

Overall verdedigde Williams in 38 wedstrijden de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden. Daarin tekende hij voor 628 punten, 40 driepunters, 313 rebounds, 54 assists, 48 steals en 22 blocks. Williams heeft zich qua rebounds gespeeld in de Club van 300, oftewel het lijstje met de beste rebounders van de afgelopen 14 seizoenen. Met die 313 rebounds neemt Williams daar de 22ste plaats in.

Vanoli Basket Cremona kwam van 1999 tot 2020 uit in de hoogste klasse van het Italiaanse basketbal. Het meest succesvolle seizoen van de club uit Cremona was het seizoen 2018-2019. Vanoli Basket Cremona legde beslag op de Italiaanse beker door achtereenvolgens Varese (82-73), Virtus Bologna (102-91) en New Basket Brindisi (83-74) te verslaan. In juli van dit jaar maakte de clubleiding bekend dat er door gebrek aan sponsoren besloten was om de hoogste Italiaanse competitie vaarwel te zeggen. Doordat er toch nog wat geld binnengehaald kon worden, gaat de club verder in de serie A2.


Eredivisie JarvisWilliams

Meer nieuwsberichten