56-89

Datum: zondag 16 januari 2022 · 20:00
Locatie: Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

ZZ Leiden is ook in Den Haag de baas

Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook het tweede bekerduel tegen The Hague Royals in winst omgezet. Er werd in deze derde wedstrijd in vier dagen tijd wel scherper gespeeld dan zaterdagavond het geval was. Via een ruststand van 26-43 werd het uiteindelijk 56-89. De volgende wedstrijd is aanstaande woensdag in de Vijf Meihal. Voor de verrassing is dan weer The Hague Royals de tegenstander.

The Hague Royals stond voor de zware taak om met maar liefst 18 punten verschil van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen om op z’n minst een verlenging af te dwingen. Afgaande op de resultaten van de Haagse formatie in de competitie leek dat bij voorbaat al een kansloze missie.

Zorg en Zekerheid Leiden, opnieuw zonder Maarten Bouwknecht, opende sterker door meteen een 0-5 voorsprong te pakken via een driepunter van Marijn Ververs en een score van Arunas Mikalauskas. The Hague Royals stribbelde nog even tegen, maar mede door driepunters van Jhonathan Dunn, Jamayro de Windt en Luuk van Bree alsmede een dunk van Einaras Tubutis stond het aan het eind van het eerste kwart al 10-20.

The Hague Royals kwam via Arben Camaj (driepunter) en Tom Ackermans terug tot 15-20, maar daarna zorgden Asbjørn Midtgaard (dunk), De Wint (driepunter) en Quincy Tjon Affo voor een 0-7 tussensprintje. Zorg en Zekerheid Leiden liep vervolgens langzaam door naar een 26-43 ruststand. Alle inzetbare spelers waren voor rust al tot scoren gekomen.

In het derde kwart maakte Midtgaard zich even kwaad. In korte tijd scoorde de Deense reus 10 punten. Midtgaard had in de verdedigende rebound (13 stuks) geregeld een paar Haagse spelers aan zijn armen hangen. Tot woede ook van Geert Hammink die na opmerkingen hierover op een technische fout werd getrakteerd. De Leidse voorsprong groeide niet zo snel als in de twee kwarten uit de eerste helft, al stond het na drie kwarten wel 45-65.

The Hague Royals speelde een deel van het laatste kwart een 1-3-1 zone, maar dat bezorgde Zorg en Zekerheid Leiden niet al te veel problemen. Tubutis, De Windt en Mikalauskas (twee keer) lieten verre bommen door het netje zakken. Daarnaast werd het tempo hoog gehouden, alsof het niet de derde wedstrijd in vier dagen tijd betrof. Daardoor liep de score uiteindelijk nog flink op. Met 56-89 plaatste Zorg en Zekerheid Leiden zich volgens verwachting voor de halve finale van de Basketball Cup.

KOmende woensdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden voor de vierde keer in 18 dagen tijd en voor de derde keer in vijf dagen tijd in eigen huis opnieuw tegen The Hague Royals.