80-66

Datum: woensdag 19 januari 2022 · 20:30

Plichtmatige zege ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden speelde woensdagavond voor de vierde keer in nog geen drie weken tijd tegen The Hague Royals. Zonder Worthy de Jong, Maarten Bouwknecht en Quincy Tjon Affo, maar met debutant Lucas Kruithof werd ook dit duel met een overwinning afgesloten. In het laatste kwart kwam de Leidse ploeg 30 punten voor te staan, maar uiteindelijk werd het toch een kleinere marge: 80-66.

De vierde en laatste wedstrijd van dit seizoen tegen The Hague Royals kende een aarzelende start. Zorg en Zekerheid Leiden had moeite om de gaten in de Haagse verdediging te vinden, al was dat andersom ook zo. Halverwege het kwart stond het 8-6 voor de Leidse ploeg en had alleen Asbjørn Midtgaard zich al nadrukkelijk laten zien. Na een driepunter van Einaras Tubutis scoorden de Royals vijf punten op rij. Via Jhonathan Dunn en Luuk van Bree werd het eerste kwart bij 16-13 alsnog in Leids voordeel afgesloten.

In de eerste fase van het tweede kwart liep Zorg en Zekerheid Leiden mede door een driepunter van Lucas Kruithof en al het twaalfde punt van Midtgaard door naar een 29-17 voorsprong. Tom Ackermans wist met een drietje de Haagse schade bij rust te beperken tot negen punten: 33-24.

In het derde kwart leek Zorg en Zekerheid Leiden het duel snel te willen beslissen. Na een dunk van Midtgaard stond het binnen twee minuten al 41-26. Twee minuten later had The Hague Royals zich toch weer opgericht en de marge opnieuw teruggebracht naar negen punten: 43-34. In het laatste deel van dit kwart liet Dunn zich gelden met drie driepunters op rij en opeens was het 64-38. Door een drietje van Deividas Kumelis werd het derde kwart uiteindelijk afgesloten bij 64-41.

Zorg en Zekerheid Leiden startte het laatste kwart sterk. Kruithof, die is toegevoegd aan de Leidse selectie, noteerde zijn tweede drietje en Van Bree maakte vier punten op rij: 71-41. Met nog vijf minuten te gaan was het 77-49. Daar kwamen in de laatste vijf minuten nog maar drie punten bij (score Kevin Jonathan en een vrije worp van Marijn Ververs. The Hague Royals zette daar 17 punten tegenover, waardoor er uiteindelijk een 80-66 overwinning uit rolde. Hiermee heeft Zorg en Zekerheid Leiden zich al definitief geplaatst voor de Elite Gold.