Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de technische staf voor komend seizoen rond. De nieuwe hoofdcoach Douglas Spradley krijgt assistentie van de aangebleven Martin Houwaard en de van Donar overgekomen Jan Stalman.

Jan Stalman (geboren 29 maart 1981) was de afgelopen twee seizoenen assistent-coach bij Donar. In het seizoen 2018-2019 begon hij als assistent bij Feyenoord Basketball, maar na het vertrek van Richard den Os maakte Stalman het seizoen af als interim-coach, om het seizoen daarop assistent te worden van Toon van Helfteren.

Stalman heeft in zijn carrière ook de nodige tijd in het buitenland gewerkt. In Duitsland was hij assistent-coach bij de U16 van Merlins Crailsheim, van 2015 tot en met 2017 was hij als assistent-coach actief bij diverse jeugdteams van het Servische Rode Ster Belgrado. Voor die tijd was hij onder meer assistent-coach bij het Dutch Talent Team van Donar en hoofdcoach van de U16 en U18 van de Basketball Academy Noord.

“Ik was na mijn periode bij Donar op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Stalman. “Ik vind het fantastisch dat ik dit bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball mag doen. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is een topclub en ik ben verheugd deel uit te maken van deze organisatie. Ik heb er zin in!”

Martin Houwaard (geboren 20 juli 1979) was de afgelopen zes seizoenen actief als video-analist bij de hoofdmacht van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Houwaard is jarenlang trainer/coach geweest bij de Leidse basketbalvereniging. “Ik ben blij dat ik weer mee mag werken bij het eerste team en dat mijn takenpakket iets verruimd is. Ik kijk er naar uit om met Doug Spradley en Jan Stalman samen te werken.”

Bestuurslid Technische Zaken Rob van Hooven licht de rolverdeling toe. “Bij Martin Houwaard ligt de focus op de tegenstanders. Hij krijgt ook een rol bij de recruiting. De focus voor Jan Stalman komt te liggen op het eerste team en ontwikkeling van de jeugd.”


Assistent-coach Eredivisie MartinHouwaard

Meer nieuwsberichten