Nadat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in een eerder stadium hoofdcoach Doug Spradley al had vastgelegd voor aankomend seizoen, is de Leidse basketbaltrots inmiddels met Jan Stalman overeengekomen dat hij komend seizoen opnieuw al assistent-coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal fungeren.

Jan Stalman (geboren 29 maart 1981) maakte afgelopen seizoen zijn debuut als assistent-coach bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Voor die tijd was hij twee seizoenen assistent-coach bij Donar. In het seizoen 2018-2019 begon hij als assistent-coach bij Feyenoord Basketball, maar na het vertrek van Richard den Os maakte Stalman het seizoen af als interim-coach, om het seizoen daarop assistent te worden van Toon van Helfteren.

Stalman heeft in zijn carrière ook de nodige tijd in het buitenland gewerkt. In Duitsland was hij assistent-coach bij de U16 van Merlins Crailsheim, van 2015 tot en met 2017 was hij als assistent-coach actief bij diverse jeugdteams van het Servische Rode Ster Belgrado. Voor die tijd was hij onder meer assistent-coach bij het Dutch Talent Team van Donar en hoofdcoach van de U16 en U18 van de Basketball Academy Noord.

“Ik ben blij me nog een jaar te verbinden aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball”, reageert Stalman over de overeenkomst. “De sfeer is goed, de mensen zijn aardig en het bestuur en de vrijwilligers zijn erg prettig om mee samen te werken. Bovendien is Leiden een mooie stad om te wonen. Ook kijk ik er naar uit om nog een jaar met Doug Spradley op de vloer te staan. We hebben een geweldig jaar gehad. Op naar het seizoen 2023/2024.”

Hoofdcoach Doug Spradley is blij dat Jan Stalman bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball blijft. “We konden goed samenwerken. Ik kijk er naar uit dat Jan komend seizoen de volgende stap weet te maken.”


Assistent-coach Eredivisie Jan_Stalman

Meer nieuwsberichten