In een gezamenlijk initiatief van ZZ Leiden en Versteegen Auto's worden twee van de leaseauto's, die normaal gesproken door de ZZ Leiden spelers gebruikt worden, ter beschikking gesteld aan #zorgheldenauto.

#zorgheldenauto is een actie die in het leven is geroepen om autoloze zorgverleners die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer tijdelijk van een gratis auto te voorzien. Juist nu tijdens de coronacrisis is het nodig om zorgverleners te helpen. Zij maken nu tenslotte langere dagen, terwijl reizen met het openbaar vervoer juist beperkter is geworden – én besmettingsrisico’s met zich meebrengt.

De twee auto's zijn zaterdagochtend bij Versteegen Auto's in Zoeterwoude overhandigd aan Matthijs in 't Veld en Juultje Martens, beide woonachtig in de Leidse regio. Zij ondervonden veel moeite bij het reizen naar hun werkplekken in respectievelijk Amsterdam en Gouda. Zij mogen de komende drie maanden gratis gebruik maken van de voertuigen. 

"Door het vroegtijdig afbreken van de competitie zijn een aantal spelers terug naar huis in de VS en stonden de leaseauto's van de spelers ongebruikt op de parkeerplaats. En dat terwijl zorgmedewekers zoals Matthijs en Juultje steeds meer hinder ondervonden in het woon-werk verkeer. Door samen met Versteegen Auto's deze wagens tijdelijk kosteloos aan te bieden aan deze zorghelden geven we ze een steuntje in de rug", aldus Marcel Verburg, Voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Dus als je binnenkort een ZZ Leiden auto tegenkomt met een onbekende persoon achter het stuur is het niet een nieuwe speler die nog aangekondigd moet worden maar één van de zorghelden die fantastisch werk leveren.


Coronavirus Eredivisie

Meer nieuwsberichten