Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft besloten na twee jaar het contract met coach Rolf Franke niet te verlengen. “De club wil in de toekomst terug naar een werksituatie waar we een voltijds coach kunnen inzetten. Deze functie combineren met een voltijdsbaan is voor ZZ Leiden niet de optimale situatie gebleken”, aldus Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bedankt Rolf voor zijn inzet de afgelopen twee seizoenen waarin hij met het team acteerde in zowel de nationale competities als de FIBA Europe Cup.

“Gedurende de afgelopen twee jaar hebben we in goede verstandhouding met Rolf gewerkt. Hij is een winnaar en heeft de club de eerste prijs bezorgd sinds 2013. Daar zijn we hem natuurlijk enorm erkentelijk voor”, vervolgt Marcel Verburg.

In zijn eerste seizoen als coach leidde Franke Zorg en Zekerheid Leiden Basketball naar de eerste plaats in de reguliere competitie, de halve finale van de play-offs, de laatste 16 van de Europe Cup en winst in het NBB Bekertoernooi.

Het afgelopen seizoen bereikte Zorg en Zekerheid Leiden Basketball opnieuw de laatste 16 in de Europe Cup, maar waren de resultaten in de nationale competities grillig. Daarbij moet gezegd worden dat de laatste kans op succes de club is ontnomen door het vroegtijdig beëindigen van de competitie vanwege het Coronavirus.

Naast het vertrek van Rolf Franke is ook besloten dat er afscheid genomen wordt van assistent-coach Ferry Steenmetz.

“We bedanken Ferry voor zijn verdiensten binnen de club. Hij is een gedreven professional die het uiterste van zichzelf, maar ook van de mensen om zich heen verlangt, wat voor een sportclub van enorm belang is” , besluit Marcel Verburg.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal nu actief op zoek gaan naar een nieuwe coaching staf.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten