In de gymzaal van het Bonaventura College, daar waar het Leidse basketbal zijn oorsprong heeft, is vandaag aangekondigd dat Zorg en Zekerheid het Strategic Partnership met de landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verlengt tot en met het seizoen 2023/2024.

Het is niet alleen symbolisch dat het Bonaventura College is uitgekozen voor deze aankondiging. Tot op de dag van vandaag is de band tussen de school en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zeer nauw. Ieder jaar verzorgt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball honderden clinics aan leerlingen van scholenkoepel SCOL waar het Bonaventura College deel van uitmaakt.

“Naast het ondersteunen van het basketbal op het hoogste niveau komt onze samenwerking ook tot uiting in de maatschappelijke projecten die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball onderneemt”, zegt bestuurslid Henk Gerla. “Bewegen is gezond en leuk, maar in teamverband bewegen is nog gezonder. Dat sluit perfect aan bij de initiatieven van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball om de jeugd in de buurt bij de sport te betrekken.”

Mooie bijvangst van basketbal volgen is volgens Henk Gerla het groepsgevoel en team skills als samenwerken en zelfvertrouwen opbouwen. “Wij zien trouwens dat ook het bezoeken van een basketbalwedstrijd, of je nu jong of oud bent, bijdraagt aan dat groepsgevoel en aan een gezonde leefstijl. Daarom blijven wij graag na dit seizoen nog twee jaar samenwerken met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en worden we samen de gezondste regio van Nederland.”

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, is ook zeer content met de verlenging van het sponsorcontract. “Mede dankzij de continuïteit van dit partnerschap kunnen wij al jaren meedraaien in de top van het Nederlandse basketbal”, aldus Marcel Verburg.

De nauwe samenwerking gaat verder dan alleen op het basketbalveld. Steeds meer ligt de nadruk ook op projecten met een maatschappelijk karakter, waarin het basketbal een centrale rol speelt.

“Denk aan clinics bij scholen, pleintjesbasketbal en ook het bezoek van wedstrijden door speciale groepen”, vertelt Marcel Verburg. “Voor corona ontvingen wij bijvoorbeeld een groep mensen met een visuele beperking, een groep zorgprofessionals en een groep mensen die te maken heeft met kanker. Dit jaar, toen corona het toeliet, zat er zelfs een studentenvereniging op de tribune. Het is goed te zien dat we elkaar daar ook in kunnen vinden.”


Contractverlenging Eredivisie ZorgenZekerheid

Meer nieuwsberichten