Na de wedstrijd voor de FIBA Europe Cup van afgelopen woensdag moet Zorg en Zekerheid Leiden zich nu weer gaan richten op de thuiswedstrijd van zaterdag (aanvang 20.00 uur) tegen Apollo Amsterdam. Eerder dit seizoen won de Leidse ploeg de uitwedstrijd vrij eenvoudig, maar er staat nu een ander Apollo op het veld.

Op 30 september werd het in Amsterdam 58-88 voor Zorg en Zekerheid Leiden. Bij rust was het nog 34-48, maar in het derde kwart (9-21)gaf de Leidse ploeg gas. Einaras Tubutis werd topschutter in dat duel met 16 punten, gevolgd door Arunas Mikalauskas met 15 punten. De Duitser Tibor Taras werd met 18 punten topscorer aan Amsterdamse zijde.

Na de ruime nederlaag ging Apollo Amsterdam ook nog fors onderuit tegen Heroes Den Bosch. Daarna was de Amerikaan Justin Mitchell speelgerechtigd en dat scheelde een paar slokken op een borrel. In eigen huis werd gewonnen van Den Helder Suns en Basketbal Academie Limburg, uit werd de kleine klassieker tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball ook in winst omgezet. In dat trio wedstrijden was Mitchell gemiddeld goed voor 19.7 punten, 9.3 rebounds, 4.0 assists en 2.3 steals per wedstrijd.

Door deze winning streak van drie wedstrijden zijn de Amsterdammers opgeklommen naar een derde plaats. Door het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden en het feit dat een nederlaag één punt oplevert, is de stand ietwat vertekend. Qua verliespunten zouden Landstede Hammers en Aris Leeuwarden zich nog net voor Apollo Amsterdam nestelen.

Inmiddels is er in Amsterdam ook nog een 1.98 meter lange forward uit Kameroen opgedoken. Roger Moute a Bidias speelde vier jaar college basketball voor Cal-Berkeley. Daarna kwam de forward uit in de NBA G League, waar hij afgelopen seizoen gemiddeld goed was voor 10 punten, 4 rebounds, 1 steal en 1 blok per wedstrijd. Of hij zaterdag zijn debuut maakt voor de Amsterdamse formatie is nog de vraag.

Na de nederlaag in de seizoensouverture heeft Zorg en Zekerheid Leiden in de BNXT League vijf wedstrijden op rij gewonnen. Dit keer mag de Leidse ploeg weer op de vertrouwde zaterdagavond een thuiswedstrijd afwerken. Laat de sfeer weer gelijk zijn aan de vorige zaterdagwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord of de ambiance van afgelopen woensdag tegen Bahcesehir College. De wedstrijd begint om 20.00 uur.


ApolloAmsterdam Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten