Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is blij dat het erin geslaagd is om Marijn Ververs voor de Leidse club te behouden. De 21-jarige guard zette vandaag zijn handtekening onder een contract dat hem de komende twee seizoenen aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verbindt.

Marijn Ververs (geboren op 17 september 1998) heeft er al weer vier seizoenen bij de hoofdmacht van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op zitten. De voormalige jeugdinternational, die op zeer jonge leeftijd al lid werd van BS Leiden, werd in 2015 al door coach Eddy Casteels aan de trainingsgroep toegevoegd. Een jaar later maakte Ververs onder Paul Vervaeck zijn debuut in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

In de afgelopen vier seizoenen is Ververs een steeds belangrijkere schakel geworden van het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Afgelopen seizoen ontpopte Ververs zich tot een vaste waarde met meer dan 20 minuten speeltijd per wedstrijd. Hij bracht rust in de aanval en extra gedrevenheid in de verdediging.

“Natuurlijk ben ik blij dat Marijn bijgetekend heeft”, stelt Geert Hammink, de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Ik ben gecharmeerd van hoe hij het spel benadert. Marijn heeft misschien zijn beste seizoen achter de rug en ik ben ervan overtuigd dat we samen naar nog meer gaan werken.”

In de komende weken gaan Geert Hammink en de technische staf verder met het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021. Naast Marijn Ververs maakt ook Worthy de Jong weer deel uit van deze selectie. De international werd eerder voor drie seizoenen vastgelegd.


Eredivisie MarijnVervers

Meer nieuwsberichten