Het nieuwe jaar 2023 begint voor Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag 7 januari met een thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers, aanvang 20.00 uur. De Leidse ploeg heeft tot nu toe drie nederlagen geleden en een daarvan was tegen Landstede Hammers. Op 30 oktober werd het in Zwolle 84-83. Tijd voor revanche!

Op zich was dat wel een bijzondere wedstrijd. Landstede Hammers liep door een serie rake driepunters na de pauze snel weg van Zorg en Zekerheid Leiden. Zeven minuten voor tijd stond het 80-56 en leek het duel wel gespeeld. Niet voor de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Er volgde een ongekende 0-25 run, waarmee de Leidse ploeg met een 80-81 voorsprong aan de laatste minuut begon. Doordat de laatste Leidse aanval geen score opleverde, bleven de twee winstpunten in Zwolle.

Toch is Landstede Hammers teruggevallen op de ranglijst. De ploeg van coach Herman van den Belt kende een moeizame decembermaand. Voor de beker werd er wel gewonnen van Yoast United (80-89) en Lokomotief (75-84), maar in competitieverband ging de Zwolse formatie twee keer onderuit. In Groningen werd met 72-69 verloren van Donar, waarop ook nog een 69-79 nederlaag in eigen huis tegen Basketbal Academie Limburg volgde. De Hammers delen op dit moment de vierde plaats met Yoast United, met één punt voorsprong op Donar en in theorie Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Zorg en Zekerheid Leiden won in de decembermaand vijf van de zes wedstrijden, waaronder drie bekerwedstrijden (tegen Lokomotief 2 en twee keer tegen Aris Leeuwarden). In Groningen werd mede dankzij een 1-17 run van Donar gewonnen (62-70) en in de Vijf Meihal werd Den Helder Suns met 93-59 verslagen. Alleen op tweede kerstdag moest de Leidse ploeg een nederlaag incasseren. In een close game werd, zonder Deion Hammond, met 79-74 verloren van Heroes Den Bosch.

Landstede Hammers kan de punten zaterdag dus goed gebruiken, maar dat geldt ook voor Zorg en Zekerheid Leiden om zo snel mogelijk deelname aan de Elite Gld veilig te stellen. Plus dat de Leidse formatie dus nog een appeltje te schillen heeft met Landstede Hammers.


BNXT_League Eredivisie LandstedeHammers Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten