Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde vrijdagavond in het Houtkwartier de eerste thuiswedstrijd tegen D.B.V. Rowic. Deze wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen. Na een ruststand van 61-31 werd het uiteindelijk 112-52.

Het eerste kwart begon voor de Leidse formatie een stuk beter dan bij de vorige wedstrijd. In rap tempo stond er een 13-0 voorsprong op het scorebord (waaronder drie driepunters). De Leidse mannen wisten het netje en elkaar goed te vinden. Aan het eind van het eerste kwart was het 32-14.

In het tweede kwart opende Jeffrey Hesseling met een driepunter, waarna scores volgden van bijna iedereen die in dit kwart in het veld stond. Koen van Dijk zorgde voor de laatste score aan Leidse zijde voor de rust. De voorsprong was inmiddels opgelopen tot dertig punten. De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden gingen met een ruime marge richting kleedkamer: 61-31.

Na de rust gooide Lucas Kruithof er direct een driepunter in. Hij zorgde samen met Tijmen de Haas, Jeffrey Hesseling en Kevin Jonathan voor de punten in dit kwart. Kevin Jonathan trakteerde het aanwezige publiek in het Houtkwartier op een mooi block en aan het eind van dit kwart sloot hij de Leidse scores af met een heerlijke dunk. Stand na derde kwart: 85-44.

Ook het vierde kwart begon met een drietje, dit keer weer van Tijmen de Haas. Er kon door de coaches goed doorgewisseld worden. Tijmen de Haas zorgde er, opnieuw met een drietje, voor dat de honderd punten werden gehaald: 102-50. De laatste tien Leidse punten werden gescoord door Amara Kante, Gabor Szitas, Dylon Kampwart, Youri Meeuwisse en Kasper van Osnabrugge.

De coaches waren tevreden over het resultaat en zagen in de wedstrijd terug wat er in de afgelopen week tijdens de trainingen is geoefend.

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd op zaterdag 2 oktober om 13.00 uur tegen Almere Pioneers.

Scores: Tijmen de Haas 28, Lucas Kruithof 22 (16 rebounds), Kevin Jonathan 21, Jeffrey Hesseling 13, Dylon Kampwart 8, Kasper van Osnabrugge 6, Gabor Szitas 5, Amara Kante 4, Youri Meeuwisse 3 en Koen van Dijk 2.