81-57

Datum: zondag 20 februari 2022 · 16:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

U22 sneuvelt in bekertoernooi

Afgelopen zondagmiddag werd de kwartfinale van het bekertoernooi gespeeld tegen en in Amsterdam. Het DTL-team is inmiddels aangevuld met Liam van der Schalie. Na een ruststand van 37-24 verloren de mannen van het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden de wedstrijd en zijn derhalve uitgeschakeld voor de beker: 81-57.

Wat later dan gepland in verband met problemen met de jurytafel en een kapot netje begonnen de Leidse mannen aan de kwartfinale in het bekertoernooi. De eerste score was van Apollo Amsterdam dat duidelijk klaar was om te spelen en om te winnen. De scores wisselden elkaar af en halverwege het kwart stond het gelijk (12-12). Aan het eind van het eerste kwart hadden de Amsterdammers een kleine voorsprong: 19-15.

In het tweede kwart werd de voorsprong door de Amsterdammers vergroot en vond coach Agic het, tegen het eind van dit kwart, tijd voor een time-out (32-24). Na deze time-out werd er niet meer gescoord door de Leidse mannen. Met een stand van 37-24 werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust werd het gat door scores van Lucas Kruithof en Duko Bos verkleind. In dit kwart werd door beide teams veel gescoord. De voorsprong bleef echter voor de Amsterdammers die één punt meer scoorden dan de Leidse mannen. Eind derde kwart: 61-47.

In het vierde kwart werd de voorsprong van de Amsterdammers nog groter. Het zat er deze zondagmiddag niet in. Ook de twee time-outs in dit kwart hielpen niet en de uitschakeling voor de beker was een feit. Eindstand: 81-57.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 6 maart om 16.00 uur in Den Bosch.

Scores: Quincy Tjon Affo 12, Lucas Kruithof 9, Duko Bos 8, Kevin Jonathan 8, Liam van der Schalie 6, Jamayro de Windt 5, Mees van ‘t Hoff 5, Nezar Kanbier 3, Kane van der Ven 2 en Yoeri Meeuwisse 2.