Zorg en Zekerheid Leiden boekte dinsdagavond in De Maaspoort een winst op karakter tegen Heroes Den Bosch. Dit betekent dat de Leidse ploeg het nu donderdagavond en zaterdagavond in de eigen Vijf Meihal gaat opnemen tegen Landstede Hammers. Donderdag voor de beker (let op: aanvang 20.30 uur) en zaterdag voor de competitie.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft het dit seizoen al drie keer opgenomen tegen Landstede Hammers. In de strijd om de SuperCup ging de winst met 78-68 naar de Zwolse formatie. Amper twee weken later nam de Leidse ploeg in de Vijf Meihal revanche door Landstede Hammers met een 82-73 nederlaag naar huis te sturen. Het derde treffen was weer in Zwolle. Zorg en Zekerheid Leiden kreeg toch vrij ruim klop: 92-75.

Sindsdien is er wel wat veranderd bij de Hammers. De watervlugge Jordan Johnson is bij de Zwolse formatie vertrokken. De kleine Amerikaan was een plaag voor de Leidse verdediging. Hij is vervangen door Devon van Oostrum, de broer van Nigel. Devon kwam afgelopen seizoen uit voor Heroes Den Bosch, maar raakte daar niet voor het eerst zwaar geblesseerd aan zijn knie. Het betekende einde seizoen 2018/2019. Na een kort buitenlands avontuur bij Prienai (Litouwen) werd Devon begin december bij de Hammers binnengehaald als de nieuwe floorleader.

In de competitie staat Landstede nog bovenaan, maar de Zwolse formatie kreeg afgelopen zondag in eigen huis een pak slaag van Donar: 69-98. Het was pas de tweede nederlaag in de Dutch Basketball League van de Hammers.

De bekerwedstrijd van donderdag is een herhaling van de bekerfinale van afgelopen seizoen. In Zwolle namen beide ploegen het op 31 maart 2020 tegen elkaar op. In de tweede helft nam de Leidse ploeg onder aanvoering van een met scherp schietende Sergio de Randamie afstand van de thuisploeg, om uiteindelijk het duel met 69-87 te winnen.

Dat was overigens niet voor het eerst dat beide ploegen elkaar troffen in het bekertoernooi. Op 30 maart 2012 kwamen beide ploegen elkaar in de halve finale van het bekertoernooi tegen. Zorg en Zekerheid Leiden won dat treffen met 66-47 en legde twee dagen later beslag op de beker door de Magixx uit Nijmegen met 88-74 te verslaan.

In het seizoen 2015/2016 was het weer raak en ook nu was het weer een halve finale. De Leidse ploeg speelde eerst thuis en legde een mooie basis neer: 86-67. In Zwolle was het nog wel even billenknijpen voor de Leidenaren, maar uiteindelijk werd de marge naar een veilige zone gestuurd: 73-62.

De kwartfinaleserie van dit seizoen gaat ook weer over twee wedstrijden. Zorg en Zekerheid Leiden begint dus met een thuiswedstrijd en dat wordt dan de derde wedstrijd in zes dagen tijd. Het is zaak voor de Leidse formatie om in eigen huis voldoende marge op te bouwen, want in februari volgt de return in Zwolle. Daarom is het van groot belang dat de Vijf Meihal donderdag – en natuurlijk ook zaterdag – goed gevuld is. Het Leidse team rekent op de steun van de zesde man. Daar hoor jij toch ook bij? Kom met gesmeerde kelen naar de Vijf Meihal en moedig jouw helden aan. Zowel voor winst in de beker, als ook voor het competitietreffen! Kaartjes voor beide duels zijn hier te verkrijgen.


BasketballCup Eredivisie LandstedeHammers

Meer nieuwsberichten