Zorg en Zekerheid Leiden komt dit weekend wederom op zondag in actie. Alleen niet in de Vijf Meihal. De formatie van coach Doug Spradley neemt het om 14.00 uur op tegen Landstede Hammers. Plaats van handeling: het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Met twee nederlagen uit vijf wedstrijden neemt Landstede Hammers momenteel de derde plaats in. Het is een vertekend beeld doordat een nederlaag ook een punt oplevert. Met slechts één verliespartij uit vier wedstrijden zou Zorg en Zekerheid Leiden qua winstpercentage boven de Hammers staan en niet op de vijfde plaats zoals nu het geval is.
Landstede Hammers ging in eigen huis onderuit tegen zowel Heroes Den Bosch als Donar. De drie uitwedstrijden, waaronder die tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball leverden wel overwinningen op.

Het behoorlijk vernieuwde en verjongde Landstede Hammers heeft als belangrijkste wapen de driepunter. Afgelopen zondag schoot de ploeg uit Zwolle tegen Basketbal Academie Limburg 19 van de 25 driepuntspogingen raak. Coen Stolk en Ryan Davis waren vijf keer succesvol, Boyd van der Vuurst de Vries en Dragos Diculescu schoten ieder vier bommetjes door de ring. Roel van Overbeek was verantwoordelijk voor de 19e driepunter.

De verre schoten lopen goed, maar ook onder de borden beschikt Landstede Hammers over handige spelers. Sukhmail Mathon is gemiddeld goed voor 11.2 punten en 8 rebounds. Ralf de Pagter is er altijd ook nog om met zijn linkerhand weer een score inside te maken. Met 15.2 punten gemiddeld is Diculescu overigens de topscorer. In de Zweed Felix Terins heeft Landstede ook nog een dreigende spelmaker.

In de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar ook al in Zwolle. Zorg en Zekerheid Leiden won dat duel met 72-74. Mathon kwam toen tot 28 punten en 12 rebounds. Diculescu noteerde 11 punten, terwijl Terins goed was voor 7 assists. Van achter de driepuntslijn schoot Landstede slechts 7 van de 26 pogingen raak. Aan Leidse zijde kwam Wesley Alcegaire tot 16 punten. Deion Hammond noteerde 14 punten en Thomas Rutherford 12. Stan van den Elzen was met 11 punten de vierde speler in de dubbele cijfers. Maarten Bouwknecht deelde 6 assists uit.

De wedstrijd is trouwens goed te volgen via de livestream van Landstede Hammers, met deskundig commentaar en prima geluid en beeld.


BNXT_League Eredivisie LandstedeHammers Preview

Meer nieuwsberichten