Het gooien van knuffels op een bepaald moment tijdens een sportwedstrijd staat bekend als de Teddy Bear Toss. Doorgaans vindt dit plaats in een wedstrijd vlak voor Kerstmis. Op 23 december speelt Zorg en Zekerheid Leiden om 20.00 uur thuis tegen Heroes Den Bosch, een ideale gelegenheid om knuffels het veld op te gooien na de eerste score van Zorg en Zekerheid Leiden. Deze te doneren beren zijn bestemd voor de patiëntjes in het Willem- Alexander Kinderziekenhuis.

Wat begon als een grappige actie tijdens een ijshockeywedstrijd in Canada in een lagere league, is in de loop der jaren steeds groter geworden. In 1993, bij de eerste Teddy Bear Toss, werden er slechts een paar honderd beertjes op het ijs gegooid. Het record wordt ieder jaar aangescherpt door enthousiaste ijshockeyfans. Op 29 januari van dit jaar werden tijdens een ijshockeywedstrijd van de Hershey Bears (Hershey ligt in de Amerikaanse staat Pennsylvania) maar liefst 67.309 teddyberen op het ijs gegooid.

De Teddy Bear Toss is zo’n bekend fenomeen geworden dat andere sporten het inmiddels over hebben genomen. Zo gooiden ADO-supporters in 2016 in De Kuip teddyberen naar het vak beneden hen, waar met kanker gediagnosticeerde kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam zaten. In het Nederlandse basketbal heeft zo’n Teddy Bear Toss ook al een paar keer bij Den Bosch plaatsgevonden. Nu is het dus de beurt aan Leiden.

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis kunnen alle kinderen met verschillende soorten ziektes en aandoeningen van 0 tot 18 jaar terecht. Om dit mogelijk te maken is in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis het complete palet aan kinderspecialisaties aanwezig en kent het een groot aantal expertise centra voor kinderen.

Om kort te gaan: kijk thuis eens rond in oude dozen, garages of op de vliering of je nog een leuke knuffel (of meer dan één) hebt en neem die op 23 december mee naar Arena 1574. Na de eerste score van Zorg en Zekerheid Leiden mogen de knuffels het veld op gegooid worden. Het lijkt een klein gebaar, maar je kunt er een ziek kind ongelooflijk blij mee maken. Dus doneer die beer!


Eredivisie Goed_doel HeroesDenBosch Teddy_Bear_Toss Thuiswedstrijd Willem-Alexander_Kinderziekenhuis

Meer nieuwsberichten