Nederland is voor Amerikaanse basketballers vaak het voorportaal naar een grotere competitie. Tajion Jones is geen uitzondering op die regel. De 1.96 meter lange Amerikaan gaat komend seizoen aan de slag bij Vanoli Basket Cremona, dat in de Italiaanse Serie A uitkomt.

Het zat er al aan te komen dat de 25-jarige Jones naar een grotere competitie zou overstappen. Niet alleen liet de Amerikaan zich in de Nederlandse competitie gelden, ook zijn spel in de FIBA Europe Cup was bij veel ploegen opgevallen. Jones werd door EuroBasket.com uitgeroepen tot MVP van de finale van de Nederlandse play-offs, guard van het jaar en maakte ook deel uit van het All-Dutch Fist Team.

Jones, die in 2023 zijn collegeperiode afsloot bij UNC-Asheville, speelde 53 officiële wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. In 1.769 minuten tekende Jones voor 785 punten, 117 driepunters, 213 rebounds, 92 assists, 59 steals en 21 blocks. In de laatste finalewedstrijd tegen Heroes Den Bosch schoot Jones 7 op 7 van achter de driepuntslijn.


Eredivisie Spelersnieuws Tajion_Jones

Meer nieuwsberichten