Zorg en Zekerheid Leiden heeft een druk schema. Komende zondag staat al weer de volgende wedstrijd op het programma. Om 14.00 uur treedt de Leidse formatie in Zwolle aan tegen Landstede Hammers. Beide ploegen hebben drie keer verloren, dus dit is met recht een strijd om de tweede plaats.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen woensdag in eigen huis klop kreeg van Niners Chemnitz, daar ging Landstede Hammers in Litouwen ook fors onderuit tegen BC Juventus (84-56). Wat dat aangaat, hebben beide ploegen dus midweeks gespeeld. In tegenstelling tot Landstede Hammers wordt Zorg en Zekerheid Leiden geplaagd door een heus blessurespook. Stan van den Elzen en Maarten Bouwknecht zijn vanzelfsprekend niet van de partij, maar ook het meespelen van Roeland Schaftenaar is een vraagteken. Afgelopen woensdag duurde het optreden van Schaftenaar tegen Niners Chemnitz welgeteld 53 seconden.

Juist het spel van Schaftenaar gaf Landstede Hammers de nodige problemen. In het duel om de Nederlandse SuperCup – door Zorg en Zekerheid Leiden met 62-57 gewonnen – noteerde Schaftenaar in 25 minuten 17 punten (7 uit 9 schot) en 7 rebounds. Op 28 oktober stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dit keer voor de BNXT League. Zorg en Zekerheid Leiden zegevierde met 74-65, waarbij Schaftenaar in 22 minuten tot 11 punten (4 uit 6 schot) en 6 rebounds kwam.

In dat duel sloot Stan van den Elzen als topscorer af met 17 punten. Luuk van Bree (14 punten) en Tajion Jones (12 punten) zaten ook nog in de dubbele cijfers. Bij Landstede kwam het meeste scorende werk van Coen Stolk (22 punten), Terrence Bieshaar (17 punten) en Darius Quisenberry (13 punten). Bij Landstede ontbrak Jack Pagenkopf vanwege een blessure. Sinds dat duel heeft de club uit Zwolle afscheid genomen van Luksa Buljevic en is zijn plaats ingenomen door de Belg Joel Ekamba.

Door de personele problemen was er voor Jibbe Sicking, Duko Bos en Liam van der Schalie veel speeltijd weggelegd in de wedstrijd tegen Niners Chemnitz. Er is in Brock Gardner wel een nieuwe Amerikaan naar Leiden gehaald, maar het lijkt uitgesloten dat zondag zijn vergunningen al helemaal rond zijn. Het is maar de vraag of hij de bekertweestrijd tegen Heroes Den Bosch (18 en 21 januari) gaat halen.

Wat de jongelingen betreft, met name Jibbe Sicking (topscorer met 13 punten) en Duko Bos (7 punten, 2 dunks, 5 steals) gaven tegen de Duitsers hun visitekaartje af. Niet dat dit tweetal nu al rijp is voor een leidende rol, maar ze hebben zeker laten zien niet bang te zijn om te spelen. Zorg en Zekerheid Leiden zal hen zondag hard nodig hebben.

De wedstrijd is niet alleen live via BNXT.TV te volgen. BNXT is een partnership aangegaan met DPG Media. In elke speelronde wordt een duel gemarkeerd als Wedstrijd van de Week en live uitgezonden via de kanalen van het Algemeen Dagblad, als je daar een abonnement op hebt. En laat nu Landstede Hammers versus Zorg en Zekerheid Leiden uitgekozen is als Wedstrijd van de Week.


BNXT_League Eredivisie LandstedeHammers Preview

Meer nieuwsberichten