B.J. Stith is nog niet zo lang in Nederland, maar hij voelt zich er al thuis. De 1.96 meter lange guard, die in Leiden een appartement deelt met Desure Buie, is onder de indruk hoe schoon Nederland is. De 24-jarige Amerikaan staat te popelen om zijn eerste ballen te gaan gooien voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

B.J. Stith, de zoon van de voormalige NBA-speler Bryant Stith kende drie goede seizoenen bij Old Dominion, de universiteit waar Bert Kragtwijk ook ooit voor uitkwam. Hoewel Zorg en Zekerheid Leiden Basketball hem vorig seizoen al wilde hebben, koos Stith voor Griekenland. Dat werd een teleurstellende ervaring voor de Amerikaan, die dat in Nederland snel wil vergeten. Hij is gedreven om te laten zien wat voor een goede basketballer hij is.

Dat Eddy Casteels in Leiden als coach aan het werk is geweest, vond hij een leuk weetje. Na Griekenland verkaste Stith naar Leuven Bears, waar Casteels de scepter zwaait.

Inmiddels begint Stith zijn weg in Leiden aardig te vinden. Vandaag mocht de Amerikaan zijn auto ophalen. Hij parkeerde de auto gelijk achteruit, wat Amerikanen in Leidse dienst zelden tot nooit is gelukt op de eerste dag dat zij een auto hadden. Het zakje stroopwafels dat hem werd geschonken, viel zeer in de smaak. Nu is het echter tijd om het plankier van de Vijf Meihal te gaan betreden.


B.J.Stith Eredivisie

Meer nieuwsberichten