Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd om te melden dat Roeland Schaftenaar vandaag zijn contract met één jaar verlengd heeft. De 34-jarige power forward/center gaat aan zijn tweede seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball beginnen.

Roeland Schaftenaar (geboren 29 juli 1988 in Utrecht) vertrok op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten om college basketbal te spelen bij Oregon State. In zijn laatste twee seizoenen bij Oregon State kreeg hij een eervolle vermelding voor het All-Pac-12 team. Hij sloot zijn laatste seizoen af met gemiddeld 10.4 punten, 4.4 rebounds en 2.1 assists.

Na zijn collegeperiode begon de 2.11 meter lange Schaftenaar aan een professionele loopbaan, die hem in 12 jaar langs clubs in Spanje en Griekenland voerde. Om afgelopen seizoen in Leiden neer te strijken. Met de komst van Schaftenaar haalde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball een brok ervaring binnen. Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kwam de 89-voudig international 44 wedstrijden in actie, meestal als back-up van Thomas Rutherford. In gemiddeld bijna 18 minuten per wedstrijd was Schaftenaar goed voor gemiddeld 6.4 punten, 5.0 rebounds en 2.0 assists.

Schaftenaar is net als de club blij met het verlengen van zijn contract. “Het afgelopen seizoen hebben we als team, club en fans een historisch succesvol seizoen gehad. Ik heb er zin in om ook dit jaar weer voor de prijzen te spelen in Leiden!”

Ook coach Doug Spradley is blij dat het bestuur erin geslaagd is om Schaftenaar voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te behouden. “Roeland was afgelopen seizoen de meest ervaren speler van ons team. Hij leverde een geweldige bijdrage, zowel op als buiten het veld.”

Met het vastleggen van Schaftenaar telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu zes contractspelers: Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht, Stan van den Elzen, Luuk van Bree, Lucas Kruithof en Roeland Schaftenaar. Daarnaast gaan de jongelingen Duko Bos en Liam van der Schalie komend seizoen opnieuw meedraaien.


Eredivisie Roeland_Schaftenaar Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten