Op 17 november was Zorg en Zekerheid Leiden gastheer van Donar. Deze dinsdag (6 december) treffen beide ploegen elkaar opnieuw, nu in Groningen (aanvang 19.30 uur). Dat het zo kort op elkaar volgt, komt natuurlijk doordat beide formaties de openingswedstrijd van het seizoen zouden spelen, ware het niet dat Zorg en Zekerheid Leiden op dat moment nog in Frankrijk verkeerde.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde voor het laatst in de BNXT League op zaterdag 19 november. Basketbal Academie Limburg werd destijds in de Vijf Meihal met 99-43 verslagen. In de daaropvolgende periode ging het duel tegen Apollo Amsterdam niet door vanwege het niet functioneren van de apparatuur. En dan was er nog de bekerwedstrijd tegen het tweede team van Lokomotief, dat ruimschoots werd gewonnen: 46-109.

Donar ging in de tussentijd nog onderuit bij Heroes Den Bosch (94-59) en Yoast United (76-70) en wist Europees ook geen overwinning meer te behalen. Wel is er intussen flink gesleuteld aan de selectie van Andrej Stimac, die definitief de taken van Matthew Otten heeft overgenomen en ook volgend seizoen nog aan het roer staat bij Donar.

De eerste versterking was Viktor Gaddefors. De Zweedse international maakte tegen Zorg en Zekerheid Leiden zijn debuut. Hij had toen 4 puntjes, maar heeft nadien betere statistieken in meer speeltijd neer weten te zetten. Daarnaast heeft Donar ook nog een nieuwe spelverdeler aangetrokken in Andrej Magdevski. Of de Noord-Macedoniër morgenavond mag spelen, is nog niet bekend. Willem Brandwijk moest de afgelopen wedstrijden overigens ook aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Doordat Landstede Hammers in de vorige speelronde onderuit ging tegen Aris Leeuwarden, sloot Zorg en Zekerheid Leiden de eerste helft van de Domestic League af op een tweede plaats, met een puntje voorsprong op Aris Leeuwarden en Landstede Hammers. Donar staat momenteel op een zesde plaats en zal er nog hard aan moeten trekken om de Elite Gold te halen.

Of Zorg en Zekerheid Leiden compleet kan aantreden, is ook nog maar de vraag. Zowel tegen Apollo Amsterdam als tegen Lokomotief 2 was Deion Hammond niet inzetbaar. Het duel in Groningen begint om 19.30 uur en is via livestreams goed te volgen.


BNXT_League Donar Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten