Zorg en Zekerheid Leiden speelt komende zaterdag de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg van Rolf Franke neemt het op tegen Landstede Hammers Zwolle. De landskampioen wist onlangs nog te winnen van Zorg en Zekerheid Leiden in de strijd om de SuperCup. In Zwolle werd het 78-68. Tijd dus om revanche te nemen voor die nederlaag.

Zorg en Zekerheid Leiden kon tegen de nieuwe ploeg van Mohamed Kherrazi eigenlijk geen moment aanspraak maken op een overwinning. De rappe Amerikaan Jordan Johnson ging als een wervelwind over het veld en Sherron Dorsey-Walker schoot voor rust de pannen van het dak. De Leidse spelers oogden vermoeid en ook waren hier en daar wat zenuwen waar te nemen. Na de pauze speelde Zorg en Zekerheid Leiden wel iets beter, maar niet goed genoeg om echt in de buurt van de Zwollenaren te komen.

Dat de automatismen er nog niet in zitten, bleek afgelopen week nogmaals. Tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball Rotterdam werd er wel gewonnen, maar dat was vooral te danken aan een sterke start en een goede run na rust toen een achterstand van tien punten binnen enkele minuten werd weggepoetst.

Een ploeg die nog niet een constante vorm te pakken heeft, kan hoge pieken met diepe dalen afwisselen. Dat was dinsdag het geval in Stara Zagora. Voor rust (49-52) waren de Leidse spelers hot (met name Jarvis Williams deed van zich spreken met 19 punten in de eerste helft) en werd het balverlies beperkt tot drie stuks. Hoe anders was het in de tweede helft. Spiekert Martin Hooymans zal zeker om een loodgieter hebben gevraagd, want er ging geen bal meer in. Dit keer was de bal hot, getuige de dertien turnovers in de tweede helft. Het zal voor Zorg en Zekerheid Leiden nog een hele toer worden om woensdag de 86-71 achterstand om te buigen in een voordelige marge.

Eerst staat echter Landstede Hammers Zwolle op het menu. Een goed gecoachte ploeg met enkele zeer nuttige spelers. Noah Dahlman zie je bijna niet in een wedstrijd, maar pakt toch altijd weer zijn puntjes mee. Van de bank brengen Ralf de Pagter en Kevin Bleeker de nodige lengte, al blijkt Kherrazi tot nu toe de meeste rebounds voor de Zwollenaren te pakken. Enig zorgenkindje is Dorsey-Walker die de wedstrijd van woensdag vanwege een blessure aan zich voorbij liet gaan.

Vorig seizoen – hoewel dat beslist geen graadmeter is – kreeg Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal twee keer klop van de Zwolse formatie, maar in Zwolle was de Leidse ploeg drie keer te sterk. Een goed resultaat zou een mooie opsteker zijn voor de return met BC Beroe. Steun van de vijfde kolonne - het Leidse publiek - is natuurlijk zeer welkom voor de Leidse spelers.

Het duel in de Vijf Meihal begint zaterdag om 20.00 uur. Kaarten voor deze topper zijn hier te koop. Maar waarom zou je elke keer een apart kaartje kopen? Met een seizoenkaart ben je immers veel goedkoper uit. Die schaf je hier aan. Het is zeker de moeite waard.


Eredivisie LandstedeHammers Seizoensopening Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten