97-90

Datum: zondag 28 november 2021 · 14:45
Locatie: Calandhal, Amsterdam

Onnodige bekernederlaag voor U18

Het bekertoernooi zit er voor het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden weer op. De Leidse formatie moest het in een spannende wedstrijd afleggen tegen Amstel State. Aan de eindstreep was het 97-90. Het U18-team kan zich nu volledig focussen op de competitie zodra die weer hervat wordt.

Amstel State is ook een tegenstander in de competitie, maar Zorg en Zekerheid Leiden had nog niet tegen die ploeg gespeeld. Ryan en Boris waren na er weken uit te zijn geweest weer bij, dus de Leidse formatie was compleet.

In het eerst kwart legden beide teams elkaar verdedigend heel weinig in de weg. Zorg en Zekerheid Leiden was daarbij ook nog eens niet agressief genoeg in de verdedigingsrebound, waardoor Amstel State een aantal keer extra mocht aanleggen. Toch bleef de Leidse ploeg goed in de wedstrijd, mede door 8 punten van Oualid en ook Soll en Ryan hadden met ieder 6 punten aanvallend hun inbreng. Na het eerste kwart stond het 24-24.

Ook in het tweede kwart konden beide teams elkaar nauwelijks stoppen in de verdediging en bleef het gelijk opgaan. Boris en Ryan trokken dit kwart aanvallend de kar met 8 en 9 punten. Ruststand derhalve 49-49.

In het derde kwart kwam Amstel State het best uit de kleedkamer. Ze waren agressiever en liepen direct 9 punten bij Zorg en Zekerheid Leiden weg (58-49). De Leidse formatie herstelde dit zonder in paniek te raken door beter te verdedigen en scores van Ryan, Tyrese en Soll (60-57). Toch maakte Amstel State een nieuwe run doordat de Leidse spelers slordig waren in de aanval en enkele malen balverlies leden (66-57). Door twee driepunters van Amstel State aan het einde van het derde kwart was de Leidse formatie weer helemaal terug bij af: 75-63.

Toch gaven de bezoekers niet op. De Leidse ploeg knokte zich in het vierde kwart terug in de wedstrijd. Boris had aanvallend een groot aandeel in de comeback (87-85), maar met twee drietjes op rij deelde Amstel State enkele minuten voor tijd een gevoelige tik uit waarde Leidse formatie niet meer overheen kwamen. Eindstand 97-90.

Beide teams ontliepen elkaar niet veel. Rebounds, 2-punters, steals en balverlies waren in evenwicht. Amstel State schoot hun vrije worpen wel beter met 21 uit 25 (84%) dan Leiden met 11 uit 17 (65%). Hun driepunters schoten ze ook beter met 8 uit 24 (33%), waar Zorg en Zekerheid Leiden met 7 uit 31 (23%) niet scherp genoeg was.

“De laatste twee driepunters van Amstel State, waarmee ze de winst afdwongen aan het einde van het vierde kwart, kwamen voort uit een aanvalsrebound en een drive and kick door het midden gemaakt door een kleine maar handige pointguard die daarmee een beslissende factor was voor de winst van Amstel State”, stelde coach Carlo Rizzone.

Scores: Boris 26 (4 driepunters, 5 rebounds, 5 steals, 6 assists), Ryan 23 (5 rebounds, 4 assists), Oualid 12 (6 rebounds, 5 assists), Vitalino 10 (71% schot), Soll 8 (6 rebounds), Mike 5 (6 rebounds), Kaya 2 (3 assists), Tyrese 2 (7 rebounds) en Tico 2.