De Tsjechische topclub Nymburk presenteerde zaterdag 30 juli de komst van een nieuwe coach, Roberts Stelmahers. De Letse coach had op 2 juli echter een contract getekend bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Wij gaan hem aan zijn contract houden”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, die onaangenaam verrast was door de mededeling van Stelmahers.

De 47-jarige Stelmahers was de afgelopen drie seizoenen coach van Kalev Cramo uit Estland. “Ik ben vereerd om als hoofdcoach toe te treden tot de kampioen van de BNXT League van afgelopen seizoen”, liet de Letse coach destijds in het persbericht van de Leidse basketbalclub nog optekenen.

Verburg was dan ook hogelijk verbaasd dat Stelmahers zaterdag door Nymburk werd gepresenteerd als de nieuwe coach van de Tsjechische topclub. "Dit kan consequenties hebben voor het completeren van de selectie en op de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

“Stelmahers heeft een probleem”, zegt Verburg. “Hij heeft bij Nymburk getekend, terwijl hij met gezond verstand al een contract bij ons had getekend. Nymburk wist daar ook van. In overleg met Stelmahers en Nymburk gaan we naar een oplossing zoeken”, aldus Verburg.


Eredivisie Nymburk Roberts_Stelmahers

Meer nieuwsberichten