Hoewel de competitie voor Zorg en Zekerheid Leiden pas op 8 oktober van start gaat, staat er voor die tijd nog wel een kwalificatiestrijd voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup op het programma. In Cholet moet de Leidse ploeg de halve finale op 28 september overleven om dan op 30 september rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi af te dwingen. Het is dan ook logisch dat de Leidse ploeg oefenwedstrijden nodig heeft om beslagen ten ijs te komen.

De eerste oefenwedstrijd is al achter de rug. In een duel met besloten karakter werd donderdagmiddag van Apollo Amsterdam gewonnen. Na een ruststand van 40-19 werd het 89-53. Luuk van Bree (hier op archieffoto te zien) schoot met scherp.

Dit weekend is Zorg en Zekerheid Leiden op trainingsstage in België. Op zaterdagavond (aanvang 20.30 uur) wordt er gespeeld tegen Okapi Aalst. Een dag later staat de Leidse ploeg in Hasselt om het daar om 16.00 uur op te nemen tegen Hubo Limburg United. De beide Belgische formaties kwamen afgelopen seizoen uit in de Elite Silver. Naar verwachting zal de nieuwe Thomas Rutherford in een van de twee duels in actie komen. Hij is hersteld van zijn enkele weken eerder opgelopen enkelblessure.

Komende week oefent Zorg en Zekerheid Leiden tegen twee Nederlandse tegenstanders. Op dinsdag 20 september neemt de Leidse ploeg het om 14.00 uur in Zwolle op tegen Landstede Hammers, dat een behoorlijke verjonging heeft ondergaan.

Tot slot is er in het oefenprogramma ook nog tijd ingeruimd voor een wedstrijd in de eigen Vijf Meihal. Dat gaat op zaterdag 24 september gebeuren. Dan wordt de strijd om 20.00 uur aangebonden met Basketbal Academie Limburg. Een uitgelezen mogelijkheid om de keurtroepen van de nieuwe coach Doug Spradley in actie te zien.


Eredivisie Oefencampagne

Meer nieuwsberichten