Zorg en Zekerheid Leiden staat aan de vooravond van de voorbereidingscampagne voor het nieuwe seizoen. Daarin staat de Leidse formatie voor een behoorlijke uitdaging, want er moeten drie titels verdedigd worden: het Nederlands kampioenschap, het BNXT League kampioenschap en de winnaar van de Basketball Cup.

Alle spelers zijn inmiddels in Nederland, zodat komende maandag de eerste training van start kan gaan. Ook zijn er al diverse oefenwedstrijden gepland. De eerste, op zaterdag 26 augustus, vindt nog achter de gesloten deuren van de Vijf Meihal plaats. Om 19.00 uur neemt Zorg en Zekerheid Leiden het op tegen LWD Basket Leeuwarden.

Op donderdag 31 augustus wordt er om 18.00 uur in Merksem aangetreden tegen Telenet Giants Antwerp. Meteen daarna wordt er doorgereden naar Hasselt, waar de Leidse formatie deelneemt aan het oefentoernooi van Hubo Limburg United, de zogenaamde fandagen. Zorg en Zekerheid Leiden speelt op de eerste dag – 2 september – om 19.30 uur tegen het Franse SLUC Nancy. De andere wedstrijd vindt eerder op de dag plaats. Dan strijdt de thuisclub tegen het Duitse GB Göttingen. Op zondag spelen de winnaars tegen elkaar in de finale (17.30 uur), de verliezende teams spelen om de derde plaats (14.30 uur).

Een week later staat op zaterdag 9 september de strijd om de BNXT SuperCup op de rol. In de Vijf Meihal neemt Zorg en Zekerheid Leiden het om 20.30 uur op tegen Filou Oostende.

Op zaterdag 16 september komt Zorg en Zekerheid Leiden in het Duitse Hagen in actie tegen Basketball Löwen Braunschweig. Dit duel begint om 15.00 uur.

Een dag later – zondag 17 september – staat de Nederlandse SuperCup op het spel. In de Vijf Meihal gaat Zorg en Zekerheid Leiden om 14.00 uur de strijd aan met Landstede Hammers.

Een week later – zaterdag 23 september – begint het Nederlandse deel van de BNXT League. Zorg en Zekerheid Leiden begint met een uitwedstrijd in Den Helder. De eerste thuiswedstrijd staat gepland voor zaterdag 30 september. Dan ontvang de Leidse ploeg Yoast United Bemmel.


Eredivisie Oefencampagne SuperCup

Meer nieuwsberichten