Na de goede overwinning tegen Iraklis BC staat Zorg en Zekerheid Leiden komende zondag voor een nieuwe test. De regerend landskampioen gaat dan op bezoek bij Landstede Hammers. Net als de Leidse formatie heeft Landstede Hammers dit seizoen pas één nederlaag moeten incasseren, toevallig ook tegen Heroes Den Bosch. De kraker in Zwolle gaat om 14.00 uur van start.

Beide ploegen troffen elkaar tijdens de voorbereiding twee keer. In Leiden ging de winst naar Landstede Hammers, in Zwolle was een Leidse inhaalrace in het laatste kwart succesvol. Dat was echter preseason en dat zegt niets over de huidige stand van zaken van beide ploegen. Afgezien van een nederlaag tegen Heroes Den Bosch heeft Landstede Hammers twee keer gewonnen van Basketbal Academie Limburg en werd in Groningen ook Donar verslagen.

Noah Dahlman, bezig aan zijn vijfde seizoen in Zwolle, is de topscorer van de ploeg met een gemiddelde van 17.5 punten per wedstrijd. Naba Echols, de Amerikaanse spelmaker die Donar met een driepunter kort voor tijd een nederlaag toebracht, staat garant voor 15.8 punten en 4.3 assists per duel. Ralf de Pagter, die in de uitwedstrijd tegen BAL 37 punten produceerde, is gemiddeld goed voor 15 punten en 7.0 rebounds. De andere buitenlandse kracht is Dragos Diculescu. De Roemeen produceert gemiddeld 13.8 punten, 3.0 assists en 6.5 rebounds.

Een opvallend feit is, dat Landstede Hammers over vijf linkshandige spelers beschikt: Naba Echols, Ralf de Pagter, Dragos Diculescu, Mike Schilder en Nigel van Oostrum. Dat vergt toch een iets andere instelling dan gebruikelijk voor verdedigers.

Vorig seizoen stond Zorg en Zekerheid Leiden vooral bekend om goed en snel aanvalsspel en hoge scores. Dat is in de meeste wedstrijden dit seizoen ook het geval geweest, maar afgelopen woensdag tegen Iraklis toonde de Leidse ploeg dat het ook kan verdedigen en waar nodig kan vertragen. Als Zorg en Zekerheid Leiden het balverlies weet te beperken, dan is er veel mogelijk. Of dat genoeg is voor de winst zal zondagmiddag moeten blijken.


Eredivisie LandstedeHammers Preview

Meer nieuwsberichten