Michael Finke, de laatste contractspeler die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball vastlegde, is inmiddels ook in zijn nieuwe woonplaats Leiden aangekomen. Natuurlijk was hij benieuwd naar de Vijf Meihal, dus daar werd bijgaande foto dan ook geschoten. Finke is blij om in Nederland te zijn. "Ik ben benieuwd hoe Nederland is ten opzichte van Polen en Estland waar ik afgelopen seizoen speelde", gaf Finke te kennen.

De 24-jarige Finke laat er geen gras over groeien dat hij uit de staat Illinois afkomstig is. De 2.08 meter lange power forward/center bleef de eerste jaren zijn basketbalopleiding genieten in Illinois. Zijn laatste collegejaar bracht hij door Grand Canyon, een universiteit in de Western Athletic Conference. In gemiddeld 26 minuten tekende Finke voor 12.1 punten en 5.1 rebounds. Opvallend was het gemak waarmee hij zijn driepunters verzilverde. Een onderdeel uit zijn repertoire wat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball goed van pas zal komen.

Afgelopen seizoen begon Finke bij Legia Warszawa. Bij die Poolse club deed Finke mee aan kwalificatiewedstrijden voor de Basketball Champions League en enkele duels in de FIBA EuropeCup. Tijdens het seizoen stapte Finke over naar BC Kalev-Cramo uit Estland.

Met zijn vaardigheden als ‘moderne vijf’ zal Finke gaten kunnen trekken voor zijn teamgenoten in pick & roll situaties en in simpel spacing. “Verdedigend is Michael in staat één-tegen-één zaken op te lossen in de post”, stelt coach Geert Hammink. “Opsommend is hij een perfecte aanvulling op wat we al hadden staan. Wat Finke betreft kan het basketbal niet snel genoeg beginnen.


Eredivisie MichaelFinke

Meer nieuwsberichten