Michael Jeffrey Finke keert komend seizoen niet terug bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.06 meter lange forward tekende een contract bij het Griekse Iraklis Thessaloniki. De 25-jarige Amerikaan, die in 2019 zijn collegeloopbaan afsloot bij Grand Canyon University, begint aan zijn derde seizoen als professional.

Voordat Finke naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kwam, was hij actief voor BC Kalev/Cramo in Estland en Legia Warszawa in Polen. Tijdens het reguliere seizoen speelde Finke 19 wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In gemiddeld net iets meer dan 27 minuten was de makkelijk drietjes schietende forward goed voor 13.1 punten (in totaal 36 rake driepunters tegen 48%), 5.1 rebounds en 1.4 assists.

In acht wedstrijden voor de play-offs tekende Finke in gemiddeld ruim 26 minuten voor 11.5 punten (in totaal 14 bommetjes), 4.1 rebounds en 1.9 assists.

In 30 wedstrijden, inclusief beker en de twee duels in oktober die later gecanceld werden, kwam Finke tot 387 punten, 55 driepunters, 142 rebounds, 43 assists, 15 steals, 4 blocks en 36 turnovers. In de eerste finalewedstrijd tegen Heroes Den Bosch noteerde Finke zijn hoogste score van het seizoen, namelijk 23 punten. Sowieso deed Finke het in de finale goed. In de drie duels tegen de Bosschenaren tekende Finke voor 49 punten, ruim boven zijn gemiddelden voor de play-offs en het reguliere seizoen.


Eredivisie MichaelFinke

Meer nieuwsberichten