Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd dat het erin geslaagd is om Marijn Ververs voor de Leidse club te behouden. De 23-jarige aanvoerder van de allereerste kampioen van de BNXT League heeft vandaag zijn handtekening onder een driejarig contract gezet. Afgelopen seizoen was al het zesde seizoen dat Ververs voor de hoofdmacht in actie kwam.

Marijn Ververs (geboren op 17 september 1998) speelt al vanaf z’n achtste bij BS Leiden en is een product van de eigen jeugdopleiding. Hij werd in 2015 door coach Eddy Casteels aan de trainingsgroep toegevoegd. Een jaar later maakte de international onder Paul Vervaeck zijn debuut in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

In de afgelopen jaren is Ververs een steeds belangrijkere schakel geworden van het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Afgelopen seizoen bleek Ververs opnieuw een vaste waarde met meer dan 20 minuten speeltijd per wedstrijd. Hij bracht rust in de aanval en extra gedrevenheid in de verdediging. Tevens was hij opnieuw aangewezen als aanvoerder van de ploeg. Zijn spel in met name de Europese wedstrijden zorgde er ook voor dat hij debuteerde in het nationale team en ook nu is hij weer geselecteerd voor de Orange Lions.

Ververs miste in de BNXT League slechts een van de 44 wedstrijden. In gemiddeld 24 minuten speeltijd per wedstrijd was Ververs goed voor 4.7 punten, 3.7 rebounds en 3.6 assists. In de 18 Europese wedstrijden zijn de statistieken van Ververs nagenoeg hetzelfde: 4.6 punten, 3.7 rebounds en 3.4 assists.

“Natuurlijk ben ik blij dat Marijn bijgetekend heeft”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Hij heeft zich ontwikkeld tot een echte leider op en naast het veld.”

Marijn Ververs is zelf ook tevreden met zijn contractverlenging. “Ik ben blij dat ik mezelf nog drie jaar verder kan ontwikkelen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Ik hoop dat we het winnen van prijzen door kunnen zetten in de komende jaren.”


Contractverlenging Eredivisie MarijnVervers

Meer nieuwsberichten