Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat morgenavond (zaterdag 20 april) de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen op het programma. En wat voor één; de klassieker van het Nederlandse basketbal staat namelijk op het programma. New Heroes Den Bosch komt op bezoek in de Vijf Meihal.

Het venijn zit ‘m duidelijk in het slot van de competitie. In de drie resterende wedstrijden neemt Zorg en Zekerheid Leiden het op tegen de nummers twee, drie en vier van de Dutch Basketball League. Komende donderdag gaat de Leidse ploeg wederom op bezoek bij Donar en volgende week zondag stuit de formatie van coach Rolf Franke in de laatste competitiewedstrijd op het thuis spelende Landstede Basketbal.

Dat volgt dus komende week, vanavond staat New Heroes Den Bosch op het menu. Een klassieker die zijn oorsprong vond in de jaren zeventig en tachtig; en die sinds 2006 weer nieuw leven is ingeblazen. In de competitie zijn beide ploegen elkaar al drie keer eerder tegengekomen en alle keren ging de winst naar Zorg en Zekerheid Leiden. In Den Bosch werd het 83-91 en 65-74. In Leiden was het verschil het kleinst: 72-67.

New Heroes Den Bosch heeft nog een kleine kans om tweede te worden. Dan moeten de Bosschenaren de laatste drie wedstrijden winnen én moet Landstede Basketbal de laatste drie duels verliezen. In de wetenschap dat de Zwollenaren het zaterdag tegen Aris Leeuwarden opnemen, ligt het meer in de lijn der verwachting dat New Heroes als derde eindigt. Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal gaan dan samen uitmaken welke ploeg het reguliere seizoen afsluit als de nummer één.

Het is al eens eerder gezegd: Landstede Basketbal was de ploeg die optimaal heeft geprofiteerd van de diskwalificatie van Dutch Windmills. Waar New Heroes Landstede dicht op de hielen zat, was het gat tussen beide ploegen opeens groter geworden en nam de achterstand van de Zwollenaren op lijstaanvoerder Zorg en Zekerheid Leiden met vier punten af naar nog maar twee punten.

Dat New Heroes Den Bosch zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaat geven, staat als een paal boven water. De formatie van coach Ivica Skelin zal voor het goede gevoel zeker willen winnen van Zorg en Zekerheid Leiden. De Bosschenaren hebben de geschiedenis ook mee, want sinds de terugkeer van Leids basketbal op het hoogste niveau is het nog niet eerder voorgekomen dat de Leidse ploeg alle competitiewedstrijden tegen de Bossche rivaal in winst heeft omgezet.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden geldt dat er gewonnen moet worden. Bij een nederlaag raakt de Leidse ploeg de koppositie namelijk kwijt en dat kan gevolgen hebben voor het thuisvoordeel gedurende de gehele play-offs. Al zou Zorg en Zekerheid Leiden dat nog recht kunnen trekken door op de laatste speeldag bij Landstede Basketbal te winnen.

Zorg en Zekerheid Leiden vierde donderdag de terugkeer van Mohamed Kherrazi. De Leidse international bleef sinds 13 maart aan de kant met knieklachten. Er werd hard gewerkt aan zijn herstel en het is dan ook prettig dat Kherrazi zo vlak voor de play-offs weer minuten kan maken. Uiteindelijk is het wel van belang om met enig wedstrijdritme de play-offs in te gaan.

Wedstrijden tegen New Heroes Den Bosch hebben altijd iets speciaals. Dat zal zaterdagavond niet anders zijn. Het zijn vaak wedstrijden waar je jaren later nog over praat. Wil jij hierover mee kunnen praten, ga dan snel hierheen en bestel je kaartje voor deze klassieker! Deze pot mag je gewoonweg niet missen!


Eredivisie New Heroes Preview

Meer nieuwsberichten