Zorg en Zekerheid Leiden heeft al een paar oefenwedstrijden gespeeld, maar veel mensen hebben het team van dit seizoen nog niet zien spelen. Wat dat betreft is de wedstrijd van zaterdag een uitgelezen mogelijkheid. Om 20.00 uur neemt de Leidse formatie het dan op tegen Basketbal Academie Limburg. En deze wedstrijd is ook nog eens gratis te bezoeken.

Het is meteen ook een uitzwaaiwedstrijd, want na dit duel staan de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA Europe Cup in het Franse Cholet op het programma. Het is meteen ook de enige te bezoeken oefenwedstrijd in de Vijf Meihal.

Tot nu toe speelde Zorg en Zekerheid Leiden onder de nieuwe coach Doug Spradley, die de plek van de naar Duitsland vertrokken Geert Hammink heeft overgenomen, vier oefenwedstrijden. Achter gesloten deuren werd Apollo Amsterdam met 89-53 verslagen. Een weekendje België leverde twee nederlagen op. Van Okapi Aalst werd afgelopen zaterdag met 85-73 verloren. Een dag later was Limburg United met 79-72 te sterk. Afgelopen dinsdag werd in Zwolle met 72-74 wel van Landstede Hammers gewonnen.

Er staat natuurlijk wel een iets ander team op het veld dan afgelopen seizoen. Vier spelers (Dunn, Tubutis, Midtgaard en Mikalauskas) maakten promotie naar de hoger aangeschreven Duitse competitie. Worthy de Jong is er ook niet meer bij. Het jarenlange gezicht van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zijn pijlen gericht op het 3x3 en mogelijkerwijs de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht, Luuk van Bree en Lucas Kruithof verdedigen nog steeds de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden. De andere spelers zijn voor velen nog onbekend, behalve misschien de jeugdspelers Nezar Kanbier, Liam van der Schalie en Duko Bos die al jaren uitkomen in de Leidse jeugdteams. Benieuwd wie dan de andere spelers zijn? Kom dan naar de Vijf Meihal en aanschouw het met eigen ogen.


BAL Eredivisie Oefenwedstrijd

Meer nieuwsberichten