Arie in ’t Veld sprak kort geleden lange tijd met Mohamed Kherrazi, de aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden. Vandaag presenteren we het derde en laatste deel van dit interview. Over hard werken, religie en respect.

Het derde en laatste deel van het gesprek met Mohamed Kherrazi, de powerforward van Zorg en Zekerheid Leiden, start met Sergio de Randamie. Hoe kijkt Mohamed tegen deze 'veteran' aan? De Randamie past bij Kherrazi's visie op de sport: "Basketbal is een heel simpel spelletje ... tenminste, zolang je het team voorop zet."

Daarmee komen we bijna vanzelf op Kherrazi's collega-captain van ZZ Leiden: Seamus Boxley. Kherrazi vergelijkt de voormalige DBL-MVP zelfs met Kobe Bryant: “Hij is een keiharde werker." Keihard werken doet Kherrazi zelf ook, onder andere in het krachthonk. Samen met het fysio-team zoekt hij naar de balans tussen snelheid behouden, en kracht winnen.

We praten met Mohamed over religie. Kherrazi is moslim en probeert daar naar te leven. De Ramadan houdt hij op een later moment, als deze tijdens het basketbalseizoen valt. Voor Mohamed is respect heel belangrijk. Hij laat het aan anderen zien, bijvoorbeeld door altijd een hand te geven als hij binnenkomt, en als hij afscheid neemt. Zijn geloof biedt hem steun op moeilijke momenten, maar er is ook de eigen verantwoordelijkheid: "Het is heel belangrijk dat je veel tijd en moeite in je werk steekt, dat is de basis.”

Ook heeft Kherrazi rituelen. Zeker op wedstrijddagen: "Dan ben ik een lastig persoon ... ik doe de dingen dan op dezelfde manier."

Mohamed ervaart veel steun vanuit de Leidse organisatie, de sponsoren, en de fans.
Hij noemt als voorbeeld de livestream, en het familiegevoel dat het publiek hem geeft. Het team krijgt het ook heel goed mee, dat er vanaf de tribunes zo intensief wordt meegeleefd. "Het lijkt soms, alsof je met hen op het veld staat. Ik hoop dat zij voor altijd onze zesde man blijven."

Dit laatste deel van het interview is hier te zien.


MohamedKherrazi

Meer nieuwsberichten