Arie in ’t Veld sprak kort geleden lange tijd met Mohamed Kherrazi, de aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden. Vandaag presenteren we deel 2 van deze serie. Het derde en laatste deel wordt maandag geplaatst.

Het tweede deel van het gesprek met captain Mohamed Kherrazi van Zorg en Zekerheid Leiden begint met zijn verstandhouding met hoofdcoach Paul Vervaeck. Kherrazi ziet hem als een vriend binnen het team. Een intelligente coach, die spelers zoekt bij wie de drive om beter te worden, uit henzelf komt.

Daarna gaan we over op Mohameds specialiteit, de defense. "Daar word je kampioen mee." Over zijn wisselende schot zegt Kherrazi: "Het gaat om vertrouwen en focus, die moet ik pakken." We praten over Worthy de Jong. "Als je met hem speelt, moet je altijd ready zijn." De twee 'Leidenaars' hebben een bijzondere band. Toen ze samen in Oranje speelden, is die band versterkt. Allebei wilden ze de Lions verder brengen: er iets van maken dat er niet was. Ook in het huidige team van Zorg en Zekerheid Leiden heerst een familieband: "Het zijn bijna broeders."

Kherrazi kijkt veel wedstrijden in de EuroLeague en in de NBA. Onder andere de pick & roll van Real Madrid is ongelofelijk goed. In de NBA volgt Mohamed de Cavs. De reden? Ene meneer James ...

We ronden dit deel twee af met Daviyon Draper. Kherrazi vertelt hoe de ex-ZZ-speler hem nu regelmatig belt. Draper speelt in Marokko, maar is het Frans noch het Arabisch machtig! Mohamed zorgt dan voor de vertalingen.

Tenslotte proberen we achter de nicknames (bijnamen) te komen, die de DBL-spelers voor elkaar hebben bedacht. Gaat Kherrazi deze verklappen? Je kunt dit allemaal hier zien.


MohamedKherrazi

Meer nieuwsberichten