Dat is een vraag waar zaterdag een antwoord op gaat komen, want dan komt Donar namelijk op bezoek in de Vijf Meihal. Een kraker van jewelste tegen de ploeg waar Zorg en Zekerheid Leiden in de laatste tien jaar wel heel vaak tegen gespeeld heeft. En zijn er nog naweeën van het Europese basketbal te signaleren?

Zorg en Zekerheid Leiden is natuurlijk met een goed gevoel uit Bratislava teruggekomen. Twee dipjes, waaronder een valse start, werden teniet gedaan door een Zorg en Zekerheid Leiden dat als team speelde. Zowel in de verdediging als in de aanval.

Het was ook een wedstrijd waarin Marijn Ververs, Drago Pasalic en Sergio de Randamie eigenlijk opvallende rollen hadden. Ververs stond 28 minuten binnen de lijnen en had in het derde kwart een belangrijke tip-in. Pasalic gooide er twee lekkere drietjes in, terwijl De Randamie toprebounder werd met onder meer drie aanvallende rebounds.
Tayler Persons, Jarvis Williams, Braxton Huggins (voor rust) en Worthy de Jong (met name in het vierde kwart toen het nodig was) deden hun ding. Het is echter van belang dat de zogenaamde supporting cast ook mee doet en dat was het geval.

Donar had een lastige thuiswedstrijd tegen het sterke Pinar Karsiyaka en dat mondde uit in een nederlaag en een blessure bij Jason Dourisseau. Om het voorbeeld van Landstede Hammers en Zorg en Zekerheid Leiden te volgen, zal Donar woensdag in eigen huis moeten winnen van Spirou Basket Charleroi.

Het duel van zaterdag – de eerste ontmoeting van dit seizoen - brengt Zorg en Zekerheid Leiden voor de 104de keer tegenover Donar. Het is een groot verschil met de nummer twee, wat overigens niet Den Bosch (72 keer) is maar Landstede. Tegen de Zwolse formatie heeft Zorg en Zekerheid Leiden inmiddels al 75 keer gespeeld.

Bij Donar komen ook twee oud-spelers van Zorg en Zekerheid Leiden in actie. Thomas Koenis was in het seizoen 2016/2017 aan zijn tweede cyclus in Leidse dienst bezig. Carrington Love kwam een seizoen later naar Leiden toe en liet daar goede dingen zien. Na een jaartje België is de rappe spelmaker weer terug op de Nederlandse velden, maar dan voor Donar. Net als in zijn Leidse dagen doet Love het goed als het om steals gaat. Daar voert hij de ranglijst ook dit seizoen weer aan. Hij wordt op de voet gevolgd door Marijn Ververs en Worthy de Jong. Tayler Persons voert overigens momenteel de ranglijst aan bij de assists.

Wedstrijden tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar worden altijd op het scherp van de snede gespeeld. Het zijn ook wedstrijden die je niet mag missen. Zeg maar de krenten in de pap. Heb je nog geen kaartje gekocht, haast je dan. Het schijnt namelijk lekker druk te worden. Een heet avondje Vijf Meihal dus. Wil je dat niet missen en heb je nog geen kaartje, ga dan snel hierheen en sla je slag!

 


Donar Eredivisie

Meer nieuwsberichten