Komende zaterdag staat al weer de volgende wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. In Arena 1574 is de Leidse formatie dan om 20.00 uur gastheer van LWD Basket uit Leeuwarden, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van het seizoen.

Ongetwijfeld zal Doug Spradley nog een hartig woordje met zijn mannen hebben gesproken. De coach van Zorg en Zekerheid Leiden was niet te spreken over de wijze waarop de Leidse ploeg door Gravelines Dunkerque naar de slachtbank werd geleid. Vaak volgt na een matig optreden snel herstel en dat zou dan tegen LWD Basket moeten gebeuren. In de voorbereidingscampagne werd in een besloten wedstrijd met 91-75 van de ploeg uit Friesland gewonnen.

LWD Basket is een nieuw opgerichte club, waardoor eredivisiebasketbal in Friesland behouden is gebleven. Er zijn wel wat raakvlakken met Aris Leeuwarden, want Vincent van Sliedregt zwaait daar als coach de scepter. Ook diverse spelers zijn niet onbekend in Friesland. Denk aan Shaquille Doorson, Kaleb Warner, Thomas van der Geijn, José Dimitri Maconda, Jurrian Douwes en Reinder Brandsma speelden in het recente verleden ook al basketbal in Leeuwarden.

In de competitie draait LWD Basket nog niet lekker. Zes wedstrijden gespeeld en zes keer verloren, dat is iets waar niet op gerekend werd. In eigen huis werden er nederlagen geleden tegen Landstede Hammers (60-93), Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (85-94), Den Helder Suns (75-76) en Donar (81-83). Daarbij moet wel worden aangetekend dat de verliespartijen tegen Feyenoord en Donar pas na vijf minuten verlenging tot stand kwamen. Buitenshuis leed de ploeg van Vincent van Sliedregt, tevens de coach van de nationale vrouwenploeg, nederlagen tegen Heroes Den Bosch (103-73) en Basketbal Academie Limburg (76-69).

In de wedstrijd tegen Donar miste LWD Basket drie spelers vanwege blessures: Kaleb Warner, José Dimitri Maconda en Ryan Peters. De vraag is of dit trio zaterdag voldoende hersteld is om in Arena 1574 hun opwachting te maken.

Isaiah Burnett en Adrian Delph zijn de topscorers van de Friese formatie. Beide spelers zijn gemiddeld goed voor 13.3 punten per wedstrijd. James Moors tekent voor gemiddeld 11.3 punten per wedstrijd. Kaleb Warner is wekelijks goed voor 10 punten. Moors is toprebounder voor de Friezen met een gemiddelde van 8.3 rebounds per duel. Burnett deelt per wedstrijd 5.3 assists uit.

De wedstrijd van zaterdag is een ideale gelegenheid om jouw team een hart onder de riem te steken. Kaarten voor dit duel kun je hier aanschaffen.


BNXT_League Eredivisie LWD_Basket Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten